СЛС: Шампиона знамо, ко ће "доље" и у Европу?!

Звезда и Спартак на празном "Рајку", "гужва" у борби за опстанак! Фудбалско првенство Србије наставиће се у петак и суботу утакмицама 35. кола, а завршницу ће обележити борбе за европска такмичења и опстанак у Суперлиги.  Све о 35. колу Суперлиге: сатница, преноси, делегирање судија и калкулације.

Фудбал 04.05.2018 | 20:45
СЛС: Шампиона знамо, ко ће "доље" и у Европу?!
Црвена звезда је против Напретка обезбедила титулу, а у 35. колу игра против Спартака, екипе која је у доброј позицији да избори квалификације за Лигу Европа.

Утакмица ће бити последња на програму у суботу од 20:00, а трибине стадиона "Рајко Митић" биће празне због казне Фудбалског савеза Србије, па ће се титула прославити у последњем колу шампионата.

Спартак је трећи на табели са 34 бода, три више од Радничког из Ниша, који ће дочекати Војводину. Воша има мале шансе за Европу, с обзиром на то да има 25 бодова и последња је на табели плеј-офа.

Највећу претњу Спартаку и Радничком представљају Вождовац и Чукарички. Вождовац има 30 бодова, а Чукарички један мање и управо ће се те две екипе састати у суботу од 18:00 на Бановом брду.

Другопласирани Партизан ће у истом термину дочекати крушевачки Напредак, клуб који попут Војводине нема велике изгледе да заузме четврто место. Веома занимљива биће борба за опстанак, а за место у Суперлиги и наредне сезоне боре се четири тима.

Три кола пре краја првенства последњи је Борац са 12 бодова, четири мање од Бачке, прве 'изнад црте'. Рад је 14. на табели са 19 бодова, иза Јавора који има 20 и Радника са 22, а Мачва са 24, Земун са 25 и Младост са 26 не треба да брину.

Младост и Мачва ће се петак од 18:00 састати у Лучанима, док ће се преостале три утакмице плеј-аута играти у суботу од 17:00. Борац и Рад ће играти у Чачку, Бачка ће дочекати Јавор, а Радник екипу Земуна.

Најважнија ставка на табели Суперлиге решена је протеклог викенда у Крушевцу када је Црвена звезда славила на стадиону Напретка и дефинитивно потврдила прво место и шампионску титулу.

Ипак, није још све решено...

Тражимо и трећег путника за место у Лиги Европе, а конкуренција дуго није била већа. Чак четири тима готово конкуришу за ово место, неки са већим и неки са мањим шансама, али нас у наредна три кола дефинитивно очекује права драма.

Спартак има "плус три" у односу на најближе пратиоце, али има далеко најтежи посао до краја шампионата јер се овог викенда прво састаје са Црвеном звездом (без навијача), па им следи Партизан, док би можда нека њихова мала предност у овим дуелима могла да буде опуштање новокрунисаног шампиона у тренуцима када је пехар већ обезбеђен.

Изабраници Владимира Гаћиновића покушаће тако да се са београдског гостовања врате непоражени, док се у комшилуку, на Бановом брду, игра "мали београдски дерби".

Чукарички и Вождовац дели један бод, с тим да екипу Ненада Лалатовића наредне недеље чека и реванш меч у полуфиналу купа против Партизана, па ће бити интересантно на које од два такмичења ће "Брђани" ставити фокус, или ће с најјачим снагама напасти и финале и треће место.

У Нишу нас поново очекује "врео меч", Војводина и Раднички већ дуго нису у најсјајнијим односима, посебно након што је већ сада бивши тренер "лала" Илија Столица одшетао на трибине стадиона "Чаир" незадовољан арбитражом у мартовском мечу. Сада ће на клупи седети Александар Веселиновић, правду ће делити Петар Пипер, а Нишлијама је неопходна победа како би задржали корак за Спартаком и домогли се Европе после више од 30 година.

Преходна четири дуела завршена су без победника, а Војводини која нема шансе да се домогне Европе, ово ће бити још један меч за "одмеравање" потенцијала играчког кадра.

Без шансе за Европу је и Напредак који ће гостовати у Хумској и настојати да оправда епитет тима који се добро носи са "вечитима" ове сезоне, док Партизан жели победу којом би "умирио главу" и дефинитивно осигурао другу позицију пред реванш меч у Купу против Чукаричког.

Занимљиво ће бити и у плеј-ауту где је дошло до "рокаде" на дну табеле, па тако сад уз Борац, после дуго времена, стоји ОФК Бачка уместо Рада.

"Плави" се враћају на свој домаћи терен на ком су и уписали све победе у Суперлиги ове сезоне, а ривал ће им бити Јавор. У истом термину Рад ће гостовати "већ прежаљеном" Борцу и покушати да новом гостујућом победом направи важан корак ка опстанку.

У мечевима "сигурнијих" састају се Радник и Земун, док је први меч на програму већ данас када у Лучанима од 16 часова на терен истрче Младост и Мачва (Арена Спорт 4).

ПЛЕЈ-ОФ 5. КОЛО:

у суботу:

Чукарички - Вождовац (18.00)
/Мажић/

Партизан - Напредак (18.00, Арена Спорт 1)
/Брдар/

Раднички - Војводина (18.00)
/Пипер/

Црвена звезда - Спартак (20.00, Арена Спорт 1)
/Николић/

ТАБЕЛА: Црвена звезда 51, Партизан 39, Спартак 34, Раднички 31, Вождовац 30, Чукарички 29, Напредак 26, Војводина 25.

ПЛЕЈ-АУТ 5. КОЛО:

Младост - Мачва (16.00, Арена Спорт 4)
/Ђокић/

у суботу:

Борац - Рад (17.00)
/Лукић/

ОФК Бачка - Јавор (17.00)
/Широки/

Радник - Земун (17.00)
/Анђеловски/

ТАБЕЛА: Младост 26, Земун 25, Мачва 24, Радник 22, Јавор 20, Рад 19, ОФК Бачка 16, Борац 12.

НАЈБОЉИ СТРЕЛЦИ

Александар Пешић (Звезда) - 25

Милан Павков (Раднички) - 22

Ричмонд Боаћи (Звезда/Ђансу) - 15

Ђорђе Ивановић (Спартак/Партизан) - 13

Зоран Тошић (Партизан) - 11.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар