SLS: Šampiona znamo, ko će "dolje" i u Evropu?!

Zvezda i Spartak na praznom "Rajku", "gužva" u borbi za opstanak! Fudbalsko prvenstvo Srbije nastaviće se u petak i subotu utakmicama 35. kola, a završnicu će obeležiti borbe za evropska takmičenja i opstanak u Superligi.  Sve o 35. kolu Superlige: satnica, prenosi, delegiranje sudija i kalkulacije.

Fudbal 04.05.2018 | 20:45
SLS: Šampiona znamo, ko će "dolje" i u Evropu?!
Crvena zvezda je protiv Napretka obezbedila titulu, a u 35. kolu igra protiv Spartaka, ekipe koja je u dobroj poziciji da izbori kvalifikacije za Ligu Evropa.

Utakmica će biti poslednja na programu u subotu od 20:00, a tribine stadiona "Rajko Mitić" biće prazne zbog kazne Fudbalskog saveza Srbije, pa će se titula proslaviti u poslednjem kolu šampionata.

Spartak je treći na tabeli sa 34 boda, tri više od Radničkog iz Niša, koji će dočekati Vojvodinu. Voša ima male šanse za Evropu, s obzirom na to da ima 25 bodova i poslednja je na tabeli plej-ofa.

Najveću pretnju Spartaku i Radničkom predstavljaju Voždovac i Čukarički. Voždovac ima 30 bodova, a Čukarički jedan manje i upravo će se te dve ekipe sastati u subotu od 18:00 na Banovom brdu.

Drugoplasirani Partizan će u istom terminu dočekati kruševački Napredak, klub koji poput Vojvodine nema velike izglede da zauzme četvrto mesto. Veoma zanimljiva biće borba za opstanak, a za mesto u Superligi i naredne sezone bore se četiri tima.

Tri kola pre kraja prvenstva poslednji je Borac sa 12 bodova, četiri manje od Bačke, prve 'iznad crte'. Rad je 14. na tabeli sa 19 bodova, iza Javora koji ima 20 i Radnika sa 22, a Mačva sa 24, Zemun sa 25 i Mladost sa 26 ne treba da brinu.

Mladost i Mačva će se petak od 18:00 sastati u Lučanima, dok će se preostale tri utakmice plej-auta igrati u subotu od 17:00. Borac i Rad će igrati u Čačku, Bačka će dočekati Javor, a Radnik ekipu Zemuna.

Najvažnija stavka na tabeli Superlige rešena je proteklog vikenda u Kruševcu kada je Crvena zvezda slavila na stadionu Napretka i definitivno potvrdila prvo mesto i šampionsku titulu.

Ipak, nije još sve rešeno...

Tražimo i trećeg putnika za mesto u Ligi Evrope, a konkurencija dugo nije bila veća. Čak četiri tima gotovo konkurišu za ovo mesto, neki sa većim i neki sa manjim šansama, ali nas u naredna tri kola definitivno očekuje prava drama.

Spartak ima "plus tri" u odnosu na najbliže pratioce, ali ima daleko najteži posao do kraja šampionata jer se ovog vikenda prvo sastaje sa Crvenom zvezdom (bez navijača), pa im sledi Partizan, dok bi možda neka njihova mala prednost u ovim duelima mogla da bude opuštanje novokrunisanog šampiona u trenucima kada je pehar već obezbeđen.

Izabranici Vladimira Gaćinovića pokušaće tako da se sa beogradskog gostovanja vrate neporaženi, dok se u komšiluku, na Banovom brdu, igra "mali beogradski derbi".

Čukarički i Voždovac deli jedan bod, s tim da ekipu Nenada Lalatovića naredne nedelje čeka i revanš meč u polufinalu kupa protiv Partizana, pa će biti interesantno na koje od dva takmičenja će "Brđani" staviti fokus, ili će s najjačim snagama napasti i finale i treće mesto.

U Nišu nas ponovo očekuje "vreo meč", Vojvodina i Radnički već dugo nisu u najsjajnijim odnosima, posebno nakon što je već sada bivši trener "lala" Ilija Stolica odšetao na tribine stadiona "Čair" nezadovoljan arbitražom u martovskom meču. Sada će na klupi sedeti Aleksandar Veselinović, pravdu će deliti Petar Piper, a Nišlijama je neophodna pobeda kako bi zadržali korak za Spartakom i domogli se Evrope posle više od 30 godina.

Prehodna četiri duela završena su bez pobednika, a Vojvodini koja nema šanse da se domogne Evrope, ovo će biti još jedan meč za "odmeravanje" potencijala igračkog kadra.

Bez šanse za Evropu je i Napredak koji će gostovati u Humskoj i nastojati da opravda epitet tima koji se dobro nosi sa "večitima" ove sezone, dok Partizan želi pobedu kojom bi "umirio glavu" i definitivno osigurao drugu poziciju pred revanš meč u Kupu protiv Čukaričkog.

Zanimljivo će biti i u plej-autu gde je došlo do "rokade" na dnu tabele, pa tako sad uz Borac, posle dugo vremena, stoji OFK Bačka umesto Rada.

"Plavi" se vraćaju na svoj domaći teren na kom su i upisali sve pobede u Superligi ove sezone, a rival će im biti Javor. U istom terminu Rad će gostovati "već prežaljenom" Borcu i pokušati da novom gostujućom pobedom napravi važan korak ka opstanku.

U mečevima "sigurnijih" sastaju se Radnik i Zemun, dok je prvi meč na programu već danas kada u Lučanima od 16 časova na teren istrče Mladost i Mačva (Arena Sport 4).

PLEJ-OF 5. KOLO:

u subotu:

Čukarički - Voždovac (18.00)
/Mažić/

Partizan - Napredak (18.00, Arena Sport 1)
/Brdar/

Radnički - Vojvodina (18.00)
/Piper/

Crvena zvezda - Spartak (20.00, Arena Sport 1)
/Nikolić/

TABELA: Crvena zvezda 51, Partizan 39, Spartak 34, Radnički 31, Voždovac 30, Čukarički 29, Napredak 26, Vojvodina 25.

PLEJ-AUT 5. KOLO:

Mladost - Mačva (16.00, Arena Sport 4)
/Đokić/

u subotu:

Borac - Rad (17.00)
/Lukić/

OFK Bačka - Javor (17.00)
/Široki/

Radnik - Zemun (17.00)
/Anđelovski/

TABELA: Mladost 26, Zemun 25, Mačva 24, Radnik 22, Javor 20, Rad 19, OFK Bačka 16, Borac 12.

NAJBOLJI STRELCI

Aleksandar Pešić (Zvezda) - 25

Milan Pavkov (Radnički) - 22

Ričmond Boaći (Zvezda/Đansu) - 15

Đorđe Ivanović (Spartak/Partizan) - 13

Zoran Tošić (Partizan) - 11.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar