Шпекулишу о рату, умјесто да раде!

Политичари се требају фокусирати на реформе од којих ће грађани имати конкретну економску, социјалну и политичку корист, а упркос прилично преурањеном почетку предизборне кампање потреба за реформама неће нестати, рекао је високи представник у Босни и Херцеговини Валентин Инцко.

Босна и Херцеговина 04.05.2018 | 13:05
Шпекулишу о рату, умјесто да раде!
"Нажалост, изгледа да је некима много лакше користити тактику застрашивања, попут шпекулирања око отцјепљења или ратних сценарија, умјесто напорног рада како би омогућили БиХ да крене напријед", истакао је Инцко.

Он је то изјавио током сусрета са предсједником Генералне скупштине Уједињених нација и бившим високим представником у БиХ Мирославом Лајчаком с којим је разговарао о тренутној политичкој ситуацији у БиХ.

Оцијенио је да политичари морају прихватити да су реформе потребне за добробит БиХ и њених грађана, те појачати своје напоре у том смислу.

(Агенције)

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Цале!

04.05.2018 11:16

Па политицарима је еxтра добро и само на ратно хускацким прицама могу да узивају,другације би било када би ово била социјална дрзава ,они неби могли да краду и неби се могли енормно богатити,а народу би било далеко боље!

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

04.05.2018 12:21

Са Босном и Херцеговином урадити нешто што је већ урађено на Берлинском конгресу када су нас припојили Аустрији јер ми смо мали, нама треба тутор, али тутор који није: Хрватска, Србија, Турска и Русија!

Name

А је Ц

04.05.2018 12:44

Знам само једу ствар и у то сам сигуран 100 %, овај човјек не да не воли Републику Српску, него је мрзи.

Name

Бања Лука

04.05.2018 11:18

Јос један, овај пут мали, али битан разлог, да је ова власт зрела за промјене. У том смислу, најбитније је да кренемо сви, који нисмо у овим прљавим конбинацијама, подрзавати господина Вукоту Говедарицу, као једино могуце алтернативно рјесење и цовјека који мозе запоцети неопходне промјене, који је малд, искусан, енергицан и прије свега постен. Управо из ових разлога, лоси и корумпирани кадрови су и последњих мјесеци напустали СДС, јер су лицно осјетили да у СДС лицни интереси нису и не могу бити изнад интереса друства. Да је ово овако указује и цињеница да власт нема ниједан аргумент којим би дисквалификовала Вукоту, осим празних прица о сарадњи са онима са којима је власт изгласала Закон о акцизама на нивоу БиХ, са којима је власт дуги низ година по свим питањима сарадјивала у Сарајеву и слицно. Подрска за Вукоту и СДС мора бити сваким даном све јаца и јаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тб

04.05.2018 11:52

Слазем се са васим коментаром у потпуности.За боље сутра нашој дјеци а и нама задњи је моменат за промјене.

Name

Несо Република Српска

04.05.2018 12:07

Овај говори о бх,а твоји су ту на власти!

Name

А Је Ц

04.05.2018 15:24

По поредни пут доказујеш да си олигофрен.

Name

Несо Република Српска

04.05.2018 11:30

Да,како се ти нарадис за својих 46.000 марака мјесецно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Несо

04.05.2018 14:34

Било би добро да поцнес користити мозак. Рада би се могао запитати: - ста је погријесио. Мени се цини ниста. - какве везе Има његова плата коју добија до страних дрзава са темом о којој прица?

Name

Ех...

04.05.2018 15:44

Политика је једини исплатив посао у БиХ.

Name

007 Бонд

04.05.2018 11:50

Овај вам продаје маглу! Јер то што он прича - то је немогуће! Јер 3 су народа, са 3 вере, са 3 језика , са 2 ентитета и са 3 супротне политике су ту! А он филозофира као да је 1965!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данијел

04.05.2018 14:40

Која три језика, мајке ти? Народи у БиХ говоре истим језиком, и то српскохрватским.

Name

ре данијел

04.05.2018 15:22

Реци то у сарајеву.

Name

БОБА

04.05.2018 11:51

СВАКА ВАМ ЧАСТ ПОЗДРАВ.ДОДИЈАЛИ СУ И БОГУ И НАРОДУ НА СРТ САМО СЛУШАМО О РАТУ ПУСТИТЕ ТО РАТ ЈЕ ПРОШАО ИМАЈУ УДРУЖЕЊА НЕКА СЕ БОРЕ МИ ТРЕБА ДА ПРИЧАМО О БУДУЋНОСТИ, ЗАПОШЉАВАЊУ, КРИМИНАЛУ.ПРАВДА ЗА ДАВИДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

04.05.2018 12:25

Господине Инцко, Главни генератор кризе у БиХ сте ви. Све док сте ви ту бошњачки политичари не желе да се договарају са друга два конститутивна народа (СРБИ И ХРВАТИ) о изградњи и органзиацији заједничке државе БиХ. Бошњачки политичари су размажени јер су до сада готово сви високи преставници (изузимајући господина Лајчака), кажњавали српске и хрватске политичаре и наметали рјешења која су била по вољи бошњачких политичара. Ни један једини пут ви нисте опоменули Бакира Изетбеговића и друге бошњачке политичаре када позивају на укидање РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, када пријете оружјем и сукобима итд. Господине измјестите вашу канцеларију из бошњачког Сарајева па да сагледате БиХ и из другог угла из угла СРБА и ХРВАТА. И немој да вас буде страх када кажете неки калкулишу о рату реците тај неко је БАКИР ИЗЕТБЕГОВИЋ. Немојте за све да окривљујете Додика јер ви таквим изјавама не окривљујете само Додика већ и народ који га је изабрао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

04.05.2018 12:52

ОХР и назадни политицари морају да се склоне са политицке сцене како би могло да се иде на боље. Докле год над БиХ виси ОХР и јос гори политицари, БиХ се неце се макнути даље од поцетка, а сто и јесте слуцај од не само када смо поцели европску прицу вец од заврсетка рата, па и од пада комунизма. Да се народ пита, јос 1989 бисмо кренули ка ЕУ, а 1999 смо могли досад бити у ЕУ, али трагедија, апсурд, парадокс и трагедикомедија БиХ лези у томе да се народ најмање пита, а нароцито у демократији. Прво Тито, па сад Возд и ОХР. Ова земља једино у доба Краљевине је била слободна, а сто је такодје апсурд и парадокс на неки нацин. И Тито и Водје су познате по томе сто се куну у народ, да раде за народ , а у стварности нико народ не сљиви ни један посто. Сваком политицару је народ препрека. Исти онај народ који га изгласа. Кад је тренд био Европа, друга се пјесма код нас пјевала, а сад кад је напредак, са или без Европе, потребан, политицари нам продају европску прицу и то без или са јако мало осврта на право, правду, демократију и демократске стандарде, као и економију и економски развој као најбитнији дио те прице уз исто битне вец остале ствари. Каснимо 20-40 година за Европом јер бирамо политицаре који су на заласку каријере и зивота, а хоцемо да задрзимо младе на којима свијет остаје сто је јос један парадокс у низу парадокса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

једна мама

04.05.2018 13:02

Постовање господине Инцко. Има нас који радимо и зарадјујемо свој хљеб својим рукама. Не треба нам ухљебски дрзавни посао само хоцемо да стварамо и да радимо и да доприносимо овој земљи. Медјутим, дрзава нам ни то не да компликујуци безбројним процедурама, порезима, царинским прописима, квази законима итд.!!!! Систем је труо, систем треба русити па градити испоцетка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Израелац

04.05.2018 13:31

Појма је намам коме Инцко ово прица, коме се обраца? дал народу да саопсти то ил политицарима да им скрене пазњу..хахаха Цовјек има бонска овластења и неце да их користи, јер га боли брига за народ а стити тако политицаре... папак на крају испада и он то зна и прави се луд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

04.05.2018 18:56

Овај је ствармо србомрзац,опет окривљује некога који говори о оцепљењу а те прице о оцепљењу нису се чуле има више од годину дана не критикује скорашње ратне реторике Бакира Изетбеговића ,Ово је страшно ,немогу да вјерујем ,кад Додик шути он се сјети старих изјава само да се окриве Срби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сведска

05.05.2018 09:31

Само једно сам 100% сигуран,кад би одавде отисла медјународна заједница,овдје би моментално избио рат.

ОДГОВОРИТЕ