Špekulišu o ratu, umjesto da rade!

Političari se trebaju fokusirati na reforme od kojih će građani imati konkretnu ekonomsku, socijalnu i političku korist, a uprkos prilično preuranjenom početku predizborne kampanje potreba za reformama neće nestati, rekao je visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Incko.

Bosna i Hercegovina 04.05.2018 | 13:05
Špekulišu o ratu, umjesto da rade!
"Nažalost, izgleda da je nekima mnogo lakše koristiti taktiku zastrašivanja, poput špekuliranja oko otcjepljenja ili ratnih scenarija, umjesto napornog rada kako bi omogućili BiH da krene naprijed", istakao je Incko.

On je to izjavio tokom susreta sa predsjednikom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i bivšim visokim predstavnikom u BiH Miroslavom Lajčakom s kojim je razgovarao o trenutnoj političkoj situaciji u BiH.

Ocijenio je da političari moraju prihvatiti da su reforme potrebne za dobrobit BiH i njenih građana, te pojačati svoje napore u tom smislu.

(Agencije)

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

Cale!

04.05.2018 11:16

Pa politicarima je extra dobro i samo na ratno huskackim pricama mogu da uzivaju,drugacije bi bilo kada bi ovo bila socijalna drzava ,oni nebi mogli da kradu i nebi se mogli enormno bogatiti,a narodu bi bilo daleko bolje!

ODGOVORITE
Name

075

04.05.2018 12:21

Sa Bosnom i Hercegovinom uraditi nešto što je već urađeno na Berlinskom kongresu kada su nas pripojili Austriji jer mi smo mali, nama treba tutor, ali tutor koji nije: Hrvatska, Srbija, Turska i Rusija!

Name

A je C

04.05.2018 12:44

Znam samo jedu stvar i u to sam siguran 100 %, ovaj čovjek ne da ne voli Republiku Srpsku, nego je mrzi.

Name

Banja Luka

04.05.2018 11:18

Jos jedan, ovaj put mali, ali bitan razlog, da je ova vlast zrela za promjene. U tom smislu, najbitnije je da krenemo svi, koji nismo u ovim prljavim konbinacijama, podrzavati gospodina Vukotu Govedaricu, kao jedino moguce alternativno rjesenje i covjeka koji moze zapoceti neophodne promjene, koji je mald, iskusan, energican i prije svega posten. Upravo iz ovih razloga, losi i korumpirani kadrovi su i poslednjih mjeseci napustali SDS, jer su licno osjetili da u SDS licni interesi nisu i ne mogu biti iznad interesa drustva. Da je ovo ovako ukazuje i cinjenica da vlast nema nijedan argument kojim bi diskvalifikovala Vukotu, osim praznih prica o saradnji sa onima sa kojima je vlast izglasala Zakon o akcizama na nivou BiH, sa kojima je vlast dugi niz godina po svim pitanjima saradjivala u Sarajevu i slicno. Podrska za Vukotu i SDS mora biti svakim danom sve jaca i jaca.

ODGOVORITE
Name

tb

04.05.2018 11:52

Slazem se sa vasim komentarom u potpunosti.Za bolje sutra našoj djeci a i nama zadnji je momenat za promjene.

Name

Neso Republika Srpska

04.05.2018 12:07

Ovaj govori o bh,a tvoji su tu na vlasti!

Name

A Je C

04.05.2018 15:24

Po poredni put dokazuješ da si oligofren.

Name

Neso Republika Srpska

04.05.2018 11:30

Da,kako se ti naradis za svojih 46.000 maraka mjesecno!

ODGOVORITE
Name

Re Neso

04.05.2018 14:34

Bilo bi dobro da pocnes koristiti mozak. Rada bi se mogao zapitati: - sta je pogrijesio. Meni se cini nista. - kakve veze Ima njegova plata koju dobija do stranih drzava sa temom o kojoj prica?

Name

Eh...

04.05.2018 15:44

Politika je jedini isplativ posao u BiH.

Name

007 Bond

04.05.2018 11:50

Овај вам продаје маглу! Јер то што он прича - то је немогуће! Јер 3 су народа, са 3 вере, са 3 језика , са 2 ентитета и са 3 супротне политике су ту! А он филозофира као да је 1965!

ODGOVORITE
Name

Danijel

04.05.2018 14:40

Koja tri jezika, majke ti? Narodi u BiH govore istim jezikom, i to srpskohrvatskim.

Name

re danijel

04.05.2018 15:22

Reci to u sarajevu.

Name

BOBA

04.05.2018 11:51

SVAKA VAM ČAST POZDRAV.DODIJALI SU I BOGU I NARODU NA SRT SAMO SLUŠAMO O RATU PUSTITE TO RAT JE PROŠAO IMAJU UDRUŽENJA NEKA SE BORE MI TREBA DA PRIČAMO O BUDUĆNOSTI, ZAPOŠLJAVANJU, KRIMINALU.PRAVDA ZA DAVIDA.

ODGOVORITE
Name

Petar

04.05.2018 12:25

Gospodine Incko, Glavni generator krize u BiH ste vi. Sve dok ste vi tu bošnjački političari ne žele da se dogovaraju sa druga dva konstitutivna naroda (SRBI I HRVATI) o izgradnji i organziaciji zajedničke države BiH. Bošnjački političari su razmaženi jer su do sada gotovo svi visoki prestavnici (izuzimajući gospodina Lajčaka), kažnjavali srpske i hrvatske političare i nametali rješenja koja su bila po volji bošnjačkih političara. Ni jedan jedini put vi niste opomenuli Bakira Izetbegovića i druge bošnjačke političare kada pozivaju na ukidanje REPUBLIKE SRPSKE, kada prijete oružjem i sukobima itd. Gospodine izmjestite vašu kancelariju iz bošnjačkog Sarajeva pa da sagledate BiH i iz drugog ugla iz ugla SRBA i HRVATA. I nemoj da vas bude strah kada kažete neki kalkulišu o ratu recite taj neko je BAKIR IZETBEGOVIĆ. Nemojte za sve da okrivljujete Dodika jer vi takvim izjavama ne okrivljujete samo Dodika već i narod koji ga je izabrao.

ODGOVORITE
Name

Direkt

04.05.2018 12:52

OHR i nazadni politicari moraju da se sklone sa politicke scene kako bi moglo da se ide na bolje. Dokle god nad BiH visi OHR i jos gori politicari, BiH se nece se maknuti dalje od pocetka, a sto i jeste slucaj od ne samo kada smo poceli evropsku pricu vec od zavrsetka rata, pa i od pada komunizma. Da se narod pita, jos 1989 bismo krenuli ka EU, a 1999 smo mogli dosad biti u EU, ali tragedija, apsurd, paradoks i tragedikomedija BiH lezi u tome da se narod najmanje pita, a narocito u demokratiji. Prvo Tito, pa sad Vozd i OHR. Ova zemlja jedino u doba Kraljevine je bila slobodna, a sto je takodje apsurd i paradoks na neki nacin. I Tito i Vodje su poznate po tome sto se kunu u narod, da rade za narod , a u stvarnosti niko narod ne sljivi ni jedan posto. Svakom politicaru je narod prepreka. Isti onaj narod koji ga izglasa. Kad je trend bio Evropa, druga se pjesma kod nas pjevala, a sad kad je napredak, sa ili bez Evrope, potreban, politicari nam prodaju evropsku pricu i to bez ili sa jako malo osvrta na pravo, pravdu, demokratiju i demokratske standarde, kao i ekonomiju i ekonomski razvoj kao najbitniji dio te price uz isto bitne vec ostale stvari. Kasnimo 20-40 godina za Evropom jer biramo politicare koji su na zalasku karijere i zivota, a hocemo da zadrzimo mlade na kojima svijet ostaje sto je jos jedan paradoks u nizu paradoksa.

ODGOVORITE
Name

jedna mama

04.05.2018 13:02

Postovanje gospodine Incko. Ima nas koji radimo i zaradjujemo svoj hljeb svojim rukama. Ne treba nam uhljebski drzavni posao samo hocemo da stvaramo i da radimo i da doprinosimo ovoj zemlji. Medjutim, drzava nam ni to ne da komplikujuci bezbrojnim procedurama, porezima, carinskim propisima, kvazi zakonima itd.!!!! Sistem je truo, sistem treba rusiti pa graditi ispocetka!

ODGOVORITE
Name

Izraelac

04.05.2018 13:31

Pojma je namam kome Incko ovo prica, kome se obraca? dal narodu da saopsti to il politicarima da im skrene paznju..hahaha Covjek ima bonska ovlastenja i nece da ih koristi, jer ga boli briga za narod a stiti tako politicare... papak na kraju ispada i on to zna i pravi se lud

ODGOVORITE
Name

D

04.05.2018 18:56

Ovaj je stvarmo srbomrzac,opet okrivljuje nekoga koji govori o ocepljenju a te price o ocepljenju nisu se čule ima više od godinu dana ne kritikuje skorašnje ratne retorike Bakira Izetbegovića ,Ovo je strašno ,nemogu da vjerujem ,kad Dodik šuti on se sjeti starih izjava samo da se okrive Srbi.

ODGOVORITE
Name

Svedska

05.05.2018 09:31

Samo jedno sam 100% siguran,kad bi odavde otisla medjunarodna zajednica,ovdje bi momentalno izbio rat.

ODGOVORITE