Милан доводи нападача који ће срушити Сан Сиро!

Плус Фелаини и Кеита! Одлазе тројица за 50. 000. 000 евра, а можда и Андре Силва.

Фудбал 10.05.2018 | 23:00
Милан доводи нападача који ће срушити Сан Сиро!
Милан тражи човека који му гарантује 20 и кусур голова у сезони. Летос је уложио скоро 70.000.000 евра у довођење Николе Калинића и Андреа Силве, али они нису оправдали очекивања. Укупно су дали само седам голова у Серији А...

Росонери спремају нови план за лето, а стигло је охрабрење и од америчког фонда Елиот који је пристао да финансира довођење великог појачања. Миланов газда Јонгхог Ли дугује Американцима преко 300.000.000 евра на име позајмице која му је била неопходна да преузме клуб и мора да врати тај новац до октобра. Али Американци неће пожуривати Кинезе јер им се више исплати да порасте вредност клуба, а то може само преко спортских резултат. За резултате су потребни квалитетни играчи и Елиот је пристао да не јури наплату дуговања у предвиђеном року како би клубу дао финансијски кисеоник у прелазном року наредног лета.

А спортски директор Масимо Мирабели већ спрема стартегију за лето.

„Размишљамо о довођењу нападача чије име је толико звучно да ће срушити Сан Сиро“, сликовито је објаснио човек задужен за трансфере у Милану.

Претходних недеља су се помињали Андреа Белоти, Един Џеко, Алваро Мората и Луис Муријел као могућа појачања. Међутим, тешко да се неко од њих четворице укапа у профил суперзвезде какву Мирабели најављује. Џеко има сјајну сезону, али није више млад. Белоти и Мората имају лоше сезоне и вредност им пада, а Муријел свакако није нападач топ класе. Данас Коријере дело Спорт помиње и Марија Манџукића из Јувентуса, али ни Хрват није баш нападач светске класе каквог најављује Мирабели. Плус што има богатије понуде из Кине и ако буде одлазио из Јувентуса, вероватно ће прихватити велике цифре на Далеком истоку. Видећемо ускоро ко је то велико име о којем прича Мирабели... Нагађа се да је можда у питању и Карим Бензема. 

Милан ће део новац за довођење голгетера финансирати продајом тројице. За Калинића имају понуду Шалкеа вредну 20.000.000 евра, Виљареал ће откупити Карлоса Баку за 15.000.000 евра, а Торино Мбаје Нијанга за 12.500.000 европских новчаница. Дакле, то је око 50.000.000 евра од три продаје.

Још је нејасан статус Андреа Силве. Плаћен је Порту 42.000.000 евра, дошао је као један од најталентованијих нападача Европе, али је дао смао два гола у првенству. Млад је и зато у клубу желе да га истрпе још једну сезону и пруже му шансу да се докаже. У уторак је Мирабели у Мадриду био на настанку са Силвиним менаџером Жоржом Мендешом и Монаковим спортским директором Мајклом Еменалом.

Португалски агент тражи гаранције да ће његов клијент имати већу минутажу и шансу да се докаже као стартер. У супротном, Мендеш мисли да је најбоља опција за све да Силва оде негде. Први кандидат је Монако који је спреман на трампу за стару Миланову жељу Кеиту Балдеа. Сенегалац је летос био један од најтраженијих играча у Италији, али је завршио у Монаку и није баш одушевио. Иако није ни разочарање попут Силве. Играч би се радо вратио на Апенине и Монако је спреман да га трампи за Силву. На потезу је Милан... 

А поред два бесплатна појачања Реине и Стринића која су већ потписали, Милан размишља о још једном звучном појачању без обештећења. Италијански медији јаваљају да Росонери нуде Маруану Фелаинију 6.000.000 евра по сезони плус бонусе и да је Белгијанац озбиљан кандидат да обуче дрес посрнулог великана.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар