Milan dovodi napadača koji će srušiti San Siro!

Plus Felaini i Keita! Odlaze trojica za 50. 000. 000 evra, a možda i Andre Silva.

Fudbal 10.05.2018 | 23:00
Milan dovodi napadača koji će srušiti San Siro!
Milan traži čoveka koji mu garantuje 20 i kusur golova u sezoni. Letos je uložio skoro 70.000.000 evra u dovođenje Nikole Kalinića i Andrea Silve, ali oni nisu opravdali očekivanja. Ukupno su dali samo sedam golova u Seriji A...

Rosoneri spremaju novi plan za leto, a stiglo je ohrabrenje i od američkog fonda Eliot koji je pristao da finansira dovođenje velikog pojačanja. Milanov gazda Jonghog Li duguje Amerikancima preko 300.000.000 evra na ime pozajmice koja mu je bila neophodna da preuzme klub i mora da vrati taj novac do oktobra. Ali Amerikanci neće požurivati Kineze jer im se više isplati da poraste vrednost kluba, a to može samo preko sportskih rezultat. Za rezultate su potrebni kvalitetni igrači i Eliot je pristao da ne juri naplatu dugovanja u predviđenom roku kako bi klubu dao finansijski kiseonik u prelaznom roku narednog leta.

A sportski direktor Masimo Mirabeli već sprema startegiju za leto.

„Razmišljamo o dovođenju napadača čije ime je toliko zvučno da će srušiti San Siro“, slikovito je objasnio čovek zadužen za transfere u Milanu.

Prethodnih nedelja su se pominjali Andrea Beloti, Edin Džeko, Alvaro Morata i Luis Murijel kao moguća pojačanja. Međutim, teško da se neko od njih četvorice ukapa u profil superzvezde kakvu Mirabeli najavljuje. Džeko ima sjajnu sezonu, ali nije više mlad. Beloti i Morata imaju loše sezone i vrednost im pada, a Murijel svakako nije napadač top klase. Danas Korijere delo Sport pominje i Marija Mandžukića iz Juventusa, ali ni Hrvat nije baš napadač svetske klase kakvog najavljuje Mirabeli. Plus što ima bogatije ponude iz Kine i ako bude odlazio iz Juventusa, verovatno će prihvatiti velike cifre na Dalekom istoku. Videćemo uskoro ko je to veliko ime o kojem priča Mirabeli... Nagađa se da je možda u pitanju i Karim Benzema. 

Milan će deo novac za dovođenje golgetera finansirati prodajom trojice. Za Kalinića imaju ponudu Šalkea vrednu 20.000.000 evra, Viljareal će otkupiti Karlosa Baku za 15.000.000 evra, a Torino Mbaje Nijanga za 12.500.000 evropskih novčanica. Dakle, to je oko 50.000.000 evra od tri prodaje.

Još je nejasan status Andrea Silve. Plaćen je Portu 42.000.000 evra, došao je kao jedan od najtalentovanijih napadača Evrope, ali je dao smao dva gola u prvenstvu. Mlad je i zato u klubu žele da ga istrpe još jednu sezonu i pruže mu šansu da se dokaže. U utorak je Mirabeli u Madridu bio na nastanku sa Silvinim menadžerom Žoržom Mendešom i Monakovim sportskim direktorom Majklom Emenalom.

Portugalski agent traži garancije da će njegov klijent imati veću minutažu i šansu da se dokaže kao starter. U suprotnom, Mendeš misli da je najbolja opcija za sve da Silva ode negde. Prvi kandidat je Monako koji je spreman na trampu za staru Milanovu želju Keitu Baldea. Senegalac je letos bio jedan od najtraženijih igrača u Italiji, ali je završio u Monaku i nije baš oduševio. Iako nije ni razočaranje poput Silve. Igrač bi se rado vratio na Apenine i Monako je spreman da ga trampi za Silvu. Na potezu je Milan... 

A pored dva besplatna pojačanja Reine i Strinića koja su već potpisali, Milan razmišlja o još jednom zvučnom pojačanju bez obeštećenja. Italijanski mediji javaljaju da Rosoneri nude Maruanu Felainiju 6.000.000 evra po sezoni plus bonuse i da je Belgijanac ozbiljan kandidat da obuče dres posrnulog velikana.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar