Дибала и Бајерн - колико је озбиљно?!

Да ли би 100. 000. 000 могло да задовољи Јуве. . . ?

Фудбал 07.05.2018 | 19:00
Дибала и Бајерн - колико је озбиљно?!
Две године заредом Бајерн испада из Лиге шампиона пре толико жељеног финала и оба пута на пут му стаје Реал Мадрид! Као што су имали прошле сезоне, тако и ове Баварци имају основа да кукају на суђење, али то баш и не чине у "довољној" мери. Очигледно, свесни су и својих недостатака. Управо је о томе зимус говорио Карл Хајнц Румениге, одговарајући на питања због чега Бајерн не жели да уђе у тржишну утакмицу са осталим богаташима и пазари најбоље играче света. Румениге је тада поменуо да је сулудо улазити у битку са људима који воде Пари Сен Жермен или Манчестер Сити, али да ће сигурно ускоро доћи моменат када је Баварци за неког играча понудити 100.000.000 евра. 

И изгледа да је дошао. Информацију је први пласирао Билд, а пренели готово сви релевантни медији широм Европе: Бајерн ће покушати да на лето купи Паула Дибалу и за тај трансфер понудиће Јувентусу 100.000.000! 

Идеја је врло јасна. Аргентинац у последње време није у првом плану код Макса Алегрија, а како се налази у годинама (24 пуне) када му одмор практично и не треба, минути које добија никако нису компатиблни с његовим жељама и амбицијама. Спор између Алегрија и Дибале траје већ дуже време. Искусни стручњак више пута ове сезоне изоставио га је из важних утакмица и тиме практично послао одређену поруку. 

Италијански новинару, наклоњени Алегрију, пласирали су последњих недеља причу како Дибала има проблем да носи притисак који иде с великим утакмицама, што би значило да "нема главу" за велика дела. Желећи да оправдају тренера овим су утицали и на цену коју Јуве можда и разматра да формира, уколико заиста жели да се реши момка ког је 2015. довео за 40.000.000 евра из Палерма. 

Закључак Билда је да 100.000.000 за играча таквих квалитета вероватно не би било довољно да је однос измеђуи играча и клуба добар, али у овом случају немачки лист оставља простор да би Бајерн с том цифром могао озбиљно да напдне. Уосталом, уколико Роберт Левандовски заиста оде овог лета у Реал, како се спекулише, новца сигурно неће мањкати. Заправо, преливаће и Бајерн ће морати да троши. Ако ништа друго барем да задовољи навијачке жеље.  

Јер публика у Минхену већ полако постаје нервозна што у клуб није дошла ниједна тражена интернационална звезда још од Франка Риберија. А томе има већ пуних 10 година...  

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар