Dibala i Bajern - koliko je ozbiljno?!

Da li bi 100. 000. 000 moglo da zadovolji Juve. . . ?

Fudbal 07.05.2018 | 19:00
Dibala i Bajern - koliko je ozbiljno?!
Dve godine zaredom Bajern ispada iz Lige šampiona pre toliko željenog finala i oba puta na put mu staje Real Madrid! Kao što su imali prošle sezone, tako i ove Bavarci imaju osnova da kukaju na suđenje, ali to baš i ne čine u "dovoljnoj" meri. Očigledno, svesni su i svojih nedostataka. Upravo je o tome zimus govorio Karl Hajnc Rumenige, odgovarajući na pitanja zbog čega Bajern ne želi da uđe u tržišnu utakmicu sa ostalim bogatašima i pazari najbolje igrače sveta. Rumenige je tada pomenuo da je suludo ulaziti u bitku sa ljudima koji vode Pari Sen Žermen ili Mančester Siti, ali da će sigurno uskoro doći momenat kada je Bavarci za nekog igrača ponuditi 100.000.000 evra. 

I izgleda da je došao. Informaciju je prvi plasirao Bild, a preneli gotovo svi relevantni mediji širom Evrope: Bajern će pokušati da na leto kupi Paula Dibalu i za taj transfer ponudiće Juventusu 100.000.000! 

Ideja je vrlo jasna. Argentinac u poslednje vreme nije u prvom planu kod Maksa Alegrija, a kako se nalazi u godinama (24 pune) kada mu odmor praktično i ne treba, minuti koje dobija nikako nisu kompatiblni s njegovim željama i ambicijama. Spor između Alegrija i Dibale traje već duže vreme. Iskusni stručnjak više puta ove sezone izostavio ga je iz važnih utakmica i time praktično poslao određenu poruku. 

Italijanski novinaru, naklonjeni Alegriju, plasirali su poslednjih nedelja priču kako Dibala ima problem da nosi pritisak koji ide s velikim utakmicama, što bi značilo da "nema glavu" za velika dela. Želeći da opravdaju trenera ovim su uticali i na cenu koju Juve možda i razmatra da formira, ukoliko zaista želi da se reši momka kog je 2015. doveo za 40.000.000 evra iz Palerma. 

Zaključak Bilda je da 100.000.000 za igrača takvih kvaliteta verovatno ne bi bilo dovoljno da je odnos izmeđui igrača i kluba dobar, ali u ovom slučaju nemački list ostavlja prostor da bi Bajern s tom cifrom mogao ozbiljno da napdne. Uostalom, ukoliko Robert Levandovski zaista ode ovog leta u Real, kako se spekuliše, novca sigurno neće manjkati. Zapravo, prelivaće i Bajern će morati da troši. Ako ništa drugo barem da zadovolji navijačke želje.  

Jer publika u Minhenu već polako postaje nervozna što u klub nije došla nijedna tražena internacionalna zvezda još od Franka Riberija. A tome ima već punih 10 godina...  

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar