Пјешке до манастира Острог

Херцеговци из Невесиња међу првима су стигли на Острог да се поклоне Светом Василију Острошком Чудотворцу. У вријеме када су на Острогу у току припреме за славу Светог Василија Острошког они су стигли на поклоњење идући од Невесиња до Острога 4 дана.

Република Српска 04.05.2018 | 10:23
Пјешке до манастира Острог
“ПЕД ”Зимомор” већ шести пут за редом, хода у част нашег заштитника Св. Василија Острошког Чудотворца. Сваки корак који пређемо једна је молитва и захвала за све благослове који су нам дати. За нас православне хришћане једини поуздан пут је наш Господ Исус Христос, тако да ова ходочашћа обасјавају нашу душу и враћају нас на прави пут”, наводе из овог планинарско-еколошког друштва из Невесиња.

Планинари овог друштва, осим што организују планинарске излете, из Невесиња ходочасте и у манастир у Пребиловцима и манастир Житомислић.

Ходочашће у манастир Острог траје четири дана, у етапама од 25 км (први дан), 25 км (други дан), 50 км (трећи дан), 50 км (четврти дан).

Током четвородневног путовања пролазе неколико херцеговачких села (Оџак, Зови До, Лукавац), па преко Корита (Билећа) до црногорских села (Црквице, Копривице, Мужевице и Трепче).

Посљедњи дан ходочашћа из Трепче пролазе поред Сланог језера, Царевог моста, а потом старом цестом до манастира Острог.

(слободна херцеговина)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Озренац

04.05.2018 08:34

Свака цаст вијерници

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

04.05.2018 08:38

Ово је за сваку похвалу. Нека вас Бог и Свети Василије чувају.

ОДГОВОРИТЕ