Pješke do manastira Ostrog

Hercegovci iz Nevesinja među prvima su stigli na Ostrog da se poklone Svetom Vasiliju Ostroškom Čudotvorcu. U vrijeme kada su na Ostrogu u toku pripreme za slavu Svetog Vasilija Ostroškog oni su stigli na poklonjenje idući od Nevesinja do Ostroga 4 dana.

Republika Srpska 04.05.2018 | 10:23
Pješke do manastira Ostrog
“PED ”Zimomor” već šesti put za redom, hoda u čast našeg zaštitnika Sv. Vasilija Ostroškog Čudotvorca. Svaki korak koji pređemo jedna je molitva i zahvala za sve blagoslove koji su nam dati. Za nas pravoslavne hrišćane jedini pouzdan put je naš Gospod Isus Hristos, tako da ova hodočašća obasjavaju našu dušu i vraćaju nas na pravi put”, navode iz ovog planinarsko-ekološkog društva iz Nevesinja.

Planinari ovog društva, osim što organizuju planinarske izlete, iz Nevesinja hodočaste i u manastir u Prebilovcima i manastir Žitomislić.

Hodočašće u manastir Ostrog traje četiri dana, u etapama od 25 km (prvi dan), 25 km (drugi dan), 50 km (treći dan), 50 km (četvrti dan).

Tokom četvorodnevnog putovanja prolaze nekoliko hercegovačkih sela (Odžak, Zovi Do, Lukavac), pa preko Korita (Bileća) do crnogorskih sela (Crkvice, Koprivice, Muževice i Trepče).

Posljednji dan hodočašća iz Trepče prolaze pored Slanog jezera, Carevog mosta, a potom starom cestom do manastira Ostrog.

(slobodna hercegovina)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ozrenac

04.05.2018 10:34

Svaka cast vijernici

ODGOVORITE
Name

Alan Ford

04.05.2018 10:38

Ovo je za svaku pohvalu. Neka vas Bog i Sveti Vasilije čuvaju.

ODGOVORITE