Ухапшен због напада на младића

Полиција је ухапсила Ивицу Г. (50) из Старе Ријеке, општина Оштра Лука, који је након свађе због шуме бомбом ранио двадесеттрогодишњег Драгана Штиковца из тамошњег насеља Будимлић Јапра.

Република Српска 04.05.2018 | 10:03
Ухапшен због напада на младића
“Независне” незванично сазнају да се бомбаш крио у једној кући у селу Батковци, те да је пао након нешто више од 36 сати потраге.

“Полицајци су га лоцирали у тој кући, која није његова, нити је напуштена. Када су му пришли, није пружао никакав отпор”, појашњава  извор Независних, упућен у истрагу у вези са овим случајем.

Из приједорске полиције јуче су рекли да ће након документовања и комплетирања предмета осумњичени бити пријављен Окружном јавном тужилаштву Приједор за изазивање опште опасности.

Бјегунац је ухапшен у сриједу око 19.30, а бомбашки напад на младића извео је у уторак око седам сати ујутру, такође у мјесту Батковци.

Напад се догодио након свађе. Извор “Независних” упућен у детаље истраге испричао је да се обрачун одиграо у шуми на подручју Оштре Луке.

“Нетрпељивост између рањеног младића и нападача траје већ дуже вријеме. И раније су се свађали због шуме, а њихове несугласице кулминирале су у уторак ујутру”, појаснио је раније извор “Независних”.

Како додаје, неколико мушкараца, укључујући и Штикавца, ради у шуми када их неко ангажује, док Ивица такође сијече стабла и потом од њих прави дрвени угаљ.

“У моментима када је дошло до окршаја Драган и његови познаници су кренули да раде у шуму и срели су на локалном путу Ивицу. Ту је дошло до тешких ријечи, а онда је Ивица узео ручну бомбу, активирао је, те бацио према Драгану”, појашњава наш листа.

Нападач је затим побјегао, те је прексиноћ ухапшен, док је рањени двадесеттрогодишњак пребачен у Општу болницу у Приједору и, како сазнајемо, није животно угрожен, мада има више повреда од гелера. Ивица Г. је, иначе, полицији одраније познат по крађи шуме.

(Независне новине)





 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

куку нама са нама

04.05.2018 15:09

Јака муда...сто си је бацао кад си мислио бјезати..да ли би тако бранио и ову Додиковину,јајаро.

ОДГОВОРИТЕ