Uhapšen zbog napada na mladića

Policija je uhapsila Ivicu G. (50) iz Stare Rijeke, opština Oštra Luka, koji je nakon svađe zbog šume bombom ranio dvadesettrogodišnjeg Dragana Štikovca iz tamošnjeg naselja Budimlić Japra.

Republika Srpska 04.05.2018 | 10:03
Uhapšen zbog napada na mladića
“Nezavisne” nezvanično saznaju da se bombaš krio u jednoj kući u selu Batkovci, te da je pao nakon nešto više od 36 sati potrage.

“Policajci su ga locirali u toj kući, koja nije njegova, niti je napuštena. Kada su mu prišli, nije pružao nikakav otpor”, pojašnjava  izvor Nezavisnih, upućen u istragu u vezi sa ovim slučajem.

Iz prijedorske policije juče su rekli da će nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta osumnjičeni biti prijavljen Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor za izazivanje opšte opasnosti.

Bjegunac je uhapšen u srijedu oko 19.30, a bombaški napad na mladića izveo je u utorak oko sedam sati ujutru, takođe u mjestu Batkovci.

Napad se dogodio nakon svađe. Izvor “Nezavisnih” upućen u detalje istrage ispričao je da se obračun odigrao u šumi na području Oštre Luke.

“Netrpeljivost između ranjenog mladića i napadača traje već duže vrijeme. I ranije su se svađali zbog šume, a njihove nesuglasice kulminirale su u utorak ujutru”, pojasnio je ranije izvor “Nezavisnih”.

Kako dodaje, nekoliko muškaraca, uključujući i Štikavca, radi u šumi kada ih neko angažuje, dok Ivica takođe siječe stabla i potom od njih pravi drveni ugalj.

“U momentima kada je došlo do okršaja Dragan i njegovi poznanici su krenuli da rade u šumu i sreli su na lokalnom putu Ivicu. Tu je došlo do teških riječi, a onda je Ivica uzeo ručnu bombu, aktivirao je, te bacio prema Draganu”, pojašnjava naš lista.

Napadač je zatim pobjegao, te je preksinoć uhapšen, dok je ranjeni dvadesettrogodišnjak prebačen u Opštu bolnicu u Prijedoru i, kako saznajemo, nije životno ugrožen, mada ima više povreda od gelera. Ivica G. je, inače, policiji odranije poznat po krađi šume.

(Nezavisne novine)





 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

kuku nama sa nama

04.05.2018 15:09

Jaka muda...sto si je bacao kad si mislio bjezati..da li bi tako branio i ovu Dodikovinu,jajaro.

ODGOVORITE