Видео: Па, ово има само у Француској!

Судија који је ударио играча изабран за најбољег! Колеге су одабрале, али у исто време и подржале Тонија Шапрона.

Фудбал 07.05.2018 | 17:00
Видео: Па, ово има само у Француској!
Француска је засута специфична држава, чак и у европским оквирима. Колико је посебна овај пут су нам показали тамошњи фудбалски арбитри.

Наиме, судије су у избору за колегу године одабрале Тонија Шапрона, човека који је ударио играча у 20. колу Лиге 1. То се догодило на мечу између Нанта и ПСЖ-а (0:1), када га је (случајно или намеррно) саплео и одгурнуо играч Канаринаца, Дијего Карлос и то у контри у првом минуту надокнаде времена. Бесан, Шапрон није могао добро да види старт над Мбпаеом у шеснаестерцу домаће екипе. те је при устајању шутнуо, тачније мало закачио Бразилца по нози, а потом му дао и други жути картон.



Много буке се подигло око овог детаља, да ли је Шапрон у праву или не, а његове колеге су очигледно показале да стоје уз њега. Посао арбитара није лак, а посебно када се узме у обзир да су то одрасли професионлаци који зарађују мизерију у односу на клинце који трче око њих. 

Некада "падне клапа на очи", али чини се овај пут оправдано. Неко треба те углавном слабо васпитане момке, којима су нагурани милиони у џепове мало да доведе у ред, а то је између осталог и посао судије. Браво за Французе!

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар