Video: Pa, ovo ima samo u Francuskoj!

Sudija koji je udario igrača izabran za najboljeg! Kolege su odabrale, ali u isto vreme i podržale Tonija Šaprona.

Fudbal 07.05.2018 | 17:00
Video: Pa, ovo ima samo u Francuskoj!
Francuska je zasuta specifična država, čak i u evropskim okvirima. Koliko je posebna ovaj put su nam pokazali tamošnji fudbalski arbitri.

Naime, sudije su u izboru za kolegu godine odabrale Tonija Šaprona, čoveka koji je udario igrača u 20. kolu Lige 1. To se dogodilo na meču između Nanta i PSŽ-a (0:1), kada ga je (slučajno ili namerrno) sapleo i odgurnuo igrač Kanarinaca, Dijego Karlos i to u kontri u prvom minutu nadoknade vremena. Besan, Šapron nije mogao dobro da vidi start nad Mbpaeom u šesnaestercu domaće ekipe. te je pri ustajanju šutnuo, tačnije malo zakačio Brazilca po nozi, a potom mu dao i drugi žuti karton.



Mnogo buke se podiglo oko ovog detalja, da li je Šapron u pravu ili ne, a njegove kolege su očigledno pokazale da stoje uz njega. Posao arbitara nije lak, a posebno kada se uzme u obzir da su to odrasli profesionlaci koji zarađuju mizeriju u odnosu na klince koji trče oko njih. 

Nekada "padne klapa na oči", ali čini se ovaj put opravdano. Neko treba te uglavnom slabo vaspitane momke, kojima su nagurani milioni u džepove malo da dovede u red, a to je između ostalog i posao sudije. Bravo za Francuze!

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar