Де Камарго донио лоше вијести Црвеној звезди!

На Кипру, у Румунији и Пољској постоје укупно три клуба са бољим УЕФА коефицијентом од шампиона Србије и сва три су од јуче на лидерским позицијама на табели. Мали су изгледи да црвено-бели буду повлашћени у другој рунди.

Фудбал 04.05.2018 | 13:15
Де Камарго донио лоше вијести Црвеној звезди!
Фудбалери Црвене звезде знали су одмах по освајању 28. титуле првака државе да ће сигурно бити носиоци у првом, односно да никако неће бити повлашћени у трећем колу и плеј-оф рунди квалификација за Лигу шампиона.

Постојала је дилема само око тога да ли ће црвено-бели тренера Владана Милојевића, који би данас наводно требало да продужи уговор са клубом, бити међу носиоцима на жребу за друго коло квалификација…

После дерби утакмице кипарског првенства, у ком је после преокрета забележен неповољан резултат по српског шампиона, све су мањи изгледи да ће Милојевић и екипа 19. јуна на жребу за прву и другу рунду квалификација "бирати" противнике из слабије, подређене групе.

ДВА ГОЛА И ЦРВЕНИ ДЕ КАМАРГА

Наиме, голом хрватског везисте Антона Маглица у 10. минуту, лидер шампионата Кипра екипа Аполона повела је на стадиону највећег ривала и првог пратиоца, АПОЕЛ-а, али је белгијски ветеран Иван Де Камарго погоцима у 21. и 62. преокренуо резултат пре него је у размаку од седам минута добио два жута картона и напустио терен 15-ак минута пре осталих.

На рају, ипак, АПОЕЛ - Аполон 2:1 (1:1), што је резултат који је актуелног шампиона из Никозије вратио на прво место на два кола пре краја шампионата.

АПОЕЛ са 80 бодова игра у гостима са АЕЛ-ом из Лимасола, па дочекује Анортозис, док ће Аполон (79) испуштено у дербију покушати да надокнади евентуалним киксом новог лидера и победама над АЕК-ом из Ларнаке код куће и Омонијом у гостима.

Како је овај исход утицао на позицију Црвене звезде на жребу? Просто, АПОЕЛ као најуспешнији кипарски клуб претходних година има бољи УЕФА коефицијент црвено-белих, за разлику од састава из Лимасола који би као шампион Кипра био испод нашег првака.

Важни датуми:

рунда (жреб): прве утакмице - реванши

претквалификације (12. јун): 26. јун - 29. јун
прво коло (19. јун): 10/11. јул - 17/18. јул
друго коло (19. јун): 24/25. јул - 31. јул/1. август
треће коло (23. јул): 7/8. август - 14. август
плеј-оф (6. август): 21/22. август - 28/29. август

ЛИДЕРИ СВИ КОЈИ "НЕ ТРЕБА" ДА БУДУ

Није Кипар једина земља у којој се одлучује о путу црвено-белих према Лиги шампиона, већ и Румунија и Пољска где у финишу оба шампионата лидерске позиције заузимају једина два клуба са бољим коефицијетном до Звездиног - Стеауа и Легија.

Стеауа, сада званично ФЦСБ, на три кола пре краја првенства Румуније има два бода више од Клужа, док Легија у Пољској на четири рунде до циља има два бода више од Леха и три од Јагјелоније.

У наредном колу, Јагјелонија дочекује лидера.

Уколико се у кратком периоду не догоди неки повољан обрт по црвено-беле, они ће према једном од само шест (!?) слободних места у групној фази Лиге шампиона кренути као подређени тим у другој рунди квалификација што значи да ће потенцијални ривали највероватније бити: Салцбург, Лудогорец, Селтик, Астана, БАТЕ Борисов, Легија, Стеауа, Карабаг, Динамо Загреб и Шериф.

Учешће у Лиги шампиона 2018/19 за сада су обезбедили: Барселона, Атлетико Мадрид, Реал Мадрид, Бајерн Минхен, Манчестер сити, Манчестер јунајтед, Јувентус, Наполи и Пари Сен Жермен. Придружиће им се четврти из Примере, други, трећи и четврти из Бундеслиге, трећи и четврти из Премијер лиге, трећи и четврти из Серије А, други из Лиге 1, први и други из Руске премијер лиге, шампиони Португалије, Украјине, Белгије и Турске као и освајач Лиге Европе. Уколико Атлетико победи Марсеј, позивница ће припасти трећем тиму француске Лиге 1.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар