De Kamargo donio loše vijesti Crvenoj zvezdi!

Na Kipru, u Rumuniji i Poljskoj postoje ukupno tri kluba sa boljim UEFA koeficijentom od šampiona Srbije i sva tri su od juče na liderskim pozicijama na tabeli. Mali su izgledi da crveno-beli budu povlašćeni u drugoj rundi.

Fudbal 04.05.2018 | 13:15
De Kamargo donio loše vijesti Crvenoj zvezdi!
Fudbaleri Crvene zvezde znali su odmah po osvajanju 28. titule prvaka države da će sigurno biti nosioci u prvom, odnosno da nikako neće biti povlašćeni u trećem kolu i plej-of rundi kvalifikacija za Ligu šampiona.

Postojala je dilema samo oko toga da li će crveno-beli trenera Vladana Milojevića, koji bi danas navodno trebalo da produži ugovor sa klubom, biti među nosiocima na žrebu za drugo kolo kvalifikacija…

Posle derbi utakmice kiparskog prvenstva, u kom je posle preokreta zabeležen nepovoljan rezultat po srpskog šampiona, sve su manji izgledi da će Milojević i ekipa 19. juna na žrebu za prvu i drugu rundu kvalifikacija "birati" protivnike iz slabije, podređene grupe.

DVA GOLA I CRVENI DE KAMARGA

Naime, golom hrvatskog veziste Antona Maglica u 10. minutu, lider šampionata Kipra ekipa Apolona povela je na stadionu najvećeg rivala i prvog pratioca, APOEL-a, ali je belgijski veteran Ivan De Kamargo pogocima u 21. i 62. preokrenuo rezultat pre nego je u razmaku od sedam minuta dobio dva žuta kartona i napustio teren 15-ak minuta pre ostalih.

Na raju, ipak, APOEL - Apolon 2:1 (1:1), što je rezultat koji je aktuelnog šampiona iz Nikozije vratio na prvo mesto na dva kola pre kraja šampionata.

APOEL sa 80 bodova igra u gostima sa AEL-om iz Limasola, pa dočekuje Anortozis, dok će Apolon (79) ispušteno u derbiju pokušati da nadoknadi eventualnim kiksom novog lidera i pobedama nad AEK-om iz Larnake kod kuće i Omonijom u gostima.

Kako je ovaj ishod uticao na poziciju Crvene zvezde na žrebu? Prosto, APOEL kao najuspešniji kiparski klub prethodnih godina ima bolji UEFA koeficijent crveno-belih, za razliku od sastava iz Limasola koji bi kao šampion Kipra bio ispod našeg prvaka.

Važni datumi:

runda (žreb): prve utakmice - revanši

pretkvalifikacije (12. jun): 26. jun - 29. jun
prvo kolo (19. jun): 10/11. jul - 17/18. jul
drugo kolo (19. jun): 24/25. jul - 31. jul/1. avgust
treće kolo (23. jul): 7/8. avgust - 14. avgust
plej-of (6. avgust): 21/22. avgust - 28/29. avgust

LIDERI SVI KOJI "NE TREBA" DA BUDU

Nije Kipar jedina zemlja u kojoj se odlučuje o putu crveno-belih prema Ligi šampiona, već i Rumunija i Poljska gde u finišu oba šampionata liderske pozicije zauzimaju jedina dva kluba sa boljim koeficijetnom do Zvezdinog - Steaua i Legija.

Steaua, sada zvanično FCSB, na tri kola pre kraja prvenstva Rumunije ima dva boda više od Kluža, dok Legija u Poljskoj na četiri runde do cilja ima dva boda više od Leha i tri od Jagjelonije.

U narednom kolu, Jagjelonija dočekuje lidera.

Ukoliko se u kratkom periodu ne dogodi neki povoljan obrt po crveno-bele, oni će prema jednom od samo šest (!?) slobodnih mesta u grupnoj fazi Lige šampiona krenuti kao podređeni tim u drugoj rundi kvalifikacija što znači da će potencijalni rivali najverovatnije biti: Salcburg, Ludogorec, Seltik, Astana, BATE Borisov, Legija, Steaua, Karabag, Dinamo Zagreb i Šerif.

Učešće u Ligi šampiona 2018/19 za sada su obezbedili: Barselona, Atletiko Madrid, Real Madrid, Bajern Minhen, Mančester siti, Mančester junajted, Juventus, Napoli i Pari Sen Žermen. Pridružiće im se četvrti iz Primere, drugi, treći i četvrti iz Bundeslige, treći i četvrti iz Premijer lige, treći i četvrti iz Serije A, drugi iz Lige 1, prvi i drugi iz Ruske premijer lige, šampioni Portugalije, Ukrajine, Belgije i Turske kao i osvajač Lige Evrope. Ukoliko Atletiko pobedi Marsej, pozivnica će pripasti trećem timu francuske Lige 1.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar