НБА Плеј-оф: Кавалирси су ноћна мора Репторса!

Торонто је постао "Лебронто"! Кливленд Кавалирси су и други пут победили Торонто Репторсе 128:110 у Ер Канада центру и повели са 2-0 у полуфиналној серији источне конференције.  Џејмс помјерао границе докучивог у "ЛеБронту"! У мечу који су Репторси изгубили још у четвртој четвртини прве утакмице полуфинала Истока, "Кинг" је четврти пут овог прољећа у плеј-офу убацио 40 и више поена.

Кошарка 04.05.2018 | 09:45
НБА Плеј-оф: Кавалирси су ноћна мора Репторса!
Леброн Џејмс је још једном био најбољи играч на терену са 43 поена (19/28) и 14 асистенција, а коначно је у плеј-офу бљеснуо и Кевин Лав са 31 поеном и 11 скокова.

Џејмс је у осмој узастопној победи над Торонто Репторсима и петој на њиховом терену допринео са још осам скокова, па је у шали Торонто постао "Лебронто".

Демар Дерозан је убацио 24, Кајл Лаури 21, а Јонас Валанчунас 16 кошева за индиспониране домаћине. 

Репторси се некако увек и претходних сезона после одличног регуларног дела "изгубе" у плеј-офу. Ове сезоне су са 59 победа поставили рекорд франшизе и отишли са првог места у плеј-оф, док су се Кавалирси прописно намучили са Индијана Пејсерсима у првом колу. 

Иако су и по броју победа код куће држали рекорд са Хјустоном (34-7) то није помогло да се у другој утакмици супротставе Џејмсу и екипи, премда су током првог полувремена имали и +9 (54:45). 

Џеј Ар Смит који је и у првој утакмици погодио неколико битних шутева, друго полувреме је отвроио са шест поена и покренуо серију свог тима коју је са 7/10 из игре наставио Џејмс током треће деонице. 

Кавси су тада преломили меч у своју корист и у четвртој четвртини "одували" Торонто до максималних +23, па су Репторси још једном прокоцкали предност домаћег пре одласка у Охајо у коме се серија наставља у суботу.

Леброн Џејмс наставио је да помјера границе докучивог у кошарци када је у ноћи између четвртка и петка убацио 43 поена, уз осам скокова и 14 асистенција предводећи своје Кливленд Кавалирсе и ка другом "брејку" у Торонту након што су Репторси, утисак је, јутрошњи меч изгубили још у четвртој четвртини прве утакмице серије полуфинала Истока.

Након што су прије 72 сата испустили 13 поена предности и промашили неколико шутева за побједу и вођство од 1:0, Репторси су и у другој утакмици наступили као у продужетку прве и практично трећу годину заредом потписали капитулацију пред "Кинговим" "коњаницима", који су их у сезони 2015/16 елиминисали у шест, сезони 2017/18 четири, а текућој 2018/19 можда већ и послије двије!

Пред селидбу у Охајо на трећу и четврту утакмицу - 110:128, уз четврту 40+ партију незаустављивог Џејмса, којег је овог пута у "рафалу" подржао Кевин Лав, стрелац 31 поена, уз 11 скокова.

Петорка у којој су били још Џорџ Хил (13), Џеј-Ар Смит (15) и наизмјенично Кајл Корвер (5) и Џеф Грин (14) направила је 20 поена разлике у односу на звијезде првопласираног тима Истока ове сезоне, које су поново "потамниле" када је било најважније.

Статистички, у утакмици 238 поена, Демар Дерозен (24, 0/5 за три, 3 ас, -22) и Кајл Лаури (21, 4/4 за два, 3/6 за три, 4 ск, 8 ас, 4 изг) нису имали лош учинак, али њихов тим прво није знао шта га је снашло почетком треће четвртине када су Кавси серијом 12:26 стекли 14 поена предности, а потом био потпуно анемичан и немоћан да се врати у меч у последњих 15-16 минута игре током којих су упрони вицешампиони имали и 22 поена предности – 101:123.

Јонас Валанчијунас убацио је 8 од 10 шутева за два за 16 поена, сакупио 12 скокова, имао двије асистенције и блокаду, али и играо у петорци у којој је Серџ Ибака шутирао 0/5 из игре за два поена и шест скокова, а О-Џи Ануоби 2/5 из игре за пет поена и једну асистенцију.

"Јутрос смо тачно могли да осјетимо шта се спрема. Знао је шта је улог, знао је да још једна побједа имати огроман значај. Изашао је и играо у трансу од подбацивања. Могло је да се претпостави да ће имати још једно посебно вече", рекао је Лав о саиграчу и лидеру франшизе, Џејмсу.

Он није желио да говори о својој, али јесте о игри Лава, који је погодио 11 од 21 шута и стао на поен од плеј-оф рекорда каријере.

"То је била његова сјајна представа. Он је Ол-стар крилни центар", рекао је Џејмс, послије осме узастопне плеј-оф побједе над Репторсима, екипом која је имала све четири лигашке побједе над Кливлендом ове сезоне, а онда изгубила оба меча у "Аир Цанада" центру.

Репторси су, уз Хјустон Рокетсе, били најбољи тим ове сезоне на домаћем паркету (34-7), добили су све три утакмице са Вашингтон Визардсима у првој рунди, имали неколико шанси да добију први меч и прије уласка у продужетка, а када се то није догодило - као да су се "поклонили" пред "Краљем".

"ЛеБронто"

"Елиас Спортс" биро за статистику објавио је да је Џејмс први кошаркаш у историји са 40 поена и 14 асистенција. Један од најбољих играча у историји игре погодио је 19 од 28 шутева и "прекрстио" једини канадски град са НБА тимом у, како су се нашалили поједини навијачи на друштвеним мрежама, у "ЛеБронто".

Трећа утакмица је у ноћи између суботе и недјеље.

Резултати:

четвртак на петак

(1) Торонто - (4) Кливленд 110:128, у серији 0:2
/Лаури 21, 4 ск, 8 ас - Џејмс 43, 8 ск, 14 ас/



Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар