NBA Plej-of: Kavalirsi su noćna mora Reptorsa!

Toronto je postao "Lebronto"! Klivlend Kavalirsi su i drugi put pobedili Toronto Reptorse 128:110 u Er Kanada centru i poveli sa 2-0 u polufinalnoj seriji istočne konferencije.  Džejms pomjerao granice dokučivog u "LeBrontu"! U meču koji su Reptorsi izgubili još u četvrtoj četvrtini prve utakmice polufinala Istoka, "King" je četvrti put ovog proljeća u plej-ofu ubacio 40 i više poena.

Košarka 04.05.2018 | 09:45
NBA Plej-of: Kavalirsi su noćna mora Reptorsa!
Lebron Džejms je još jednom bio najbolji igrač na terenu sa 43 poena (19/28) i 14 asistencija, a konačno je u plej-ofu bljesnuo i Kevin Lav sa 31 poenom i 11 skokova.

Džejms je u osmoj uzastopnoj pobedi nad Toronto Reptorsima i petoj na njihovom terenu doprineo sa još osam skokova, pa je u šali Toronto postao "Lebronto".

Demar Derozan je ubacio 24, Kajl Lauri 21, a Jonas Valančunas 16 koševa za indisponirane domaćine. 

Reptorsi se nekako uvek i prethodnih sezona posle odličnog regularnog dela "izgube" u plej-ofu. Ove sezone su sa 59 pobeda postavili rekord franšize i otišli sa prvog mesta u plej-of, dok su se Kavalirsi propisno namučili sa Indijana Pejsersima u prvom kolu. 

Iako su i po broju pobeda kod kuće držali rekord sa Hjustonom (34-7) to nije pomoglo da se u drugoj utakmici suprotstave Džejmsu i ekipi, premda su tokom prvog poluvremena imali i +9 (54:45). 

Džej Ar Smit koji je i u prvoj utakmici pogodio nekoliko bitnih šuteva, drugo poluvreme je otvroio sa šest poena i pokrenuo seriju svog tima koju je sa 7/10 iz igre nastavio Džejms tokom treće deonice. 

Kavsi su tada prelomili meč u svoju korist i u četvrtoj četvrtini "oduvali" Toronto do maksimalnih +23, pa su Reptorsi još jednom prokockali prednost domaćeg pre odlaska u Ohajo u kome se serija nastavlja u subotu.

Lebron Džejms nastavio je da pomjera granice dokučivog u košarci kada je u noći između četvrtka i petka ubacio 43 poena, uz osam skokova i 14 asistencija predvodeći svoje Klivlend Kavalirse i ka drugom "brejku" u Torontu nakon što su Reptorsi, utisak je, jutrošnji meč izgubili još u četvrtoj četvrtini prve utakmice serije polufinala Istoka.

Nakon što su prije 72 sata ispustili 13 poena prednosti i promašili nekoliko šuteva za pobjedu i vođstvo od 1:0, Reptorsi su i u drugoj utakmici nastupili kao u produžetku prve i praktično treću godinu zaredom potpisali kapitulaciju pred "Kingovim" "konjanicima", koji su ih u sezoni 2015/16 eliminisali u šest, sezoni 2017/18 četiri, a tekućoj 2018/19 možda već i poslije dvije!

Pred selidbu u Ohajo na treću i četvrtu utakmicu - 110:128, uz četvrtu 40+ partiju nezaustavljivog Džejmsa, kojeg je ovog puta u "rafalu" podržao Kevin Lav, strelac 31 poena, uz 11 skokova.

Petorka u kojoj su bili još Džordž Hil (13), Džej-Ar Smit (15) i naizmjenično Kajl Korver (5) i Džef Grin (14) napravila je 20 poena razlike u odnosu na zvijezde prvoplasiranog tima Istoka ove sezone, koje su ponovo "potamnile" kada je bilo najvažnije.

Statistički, u utakmici 238 poena, Demar Derozen (24, 0/5 za tri, 3 as, -22) i Kajl Lauri (21, 4/4 za dva, 3/6 za tri, 4 sk, 8 as, 4 izg) nisu imali loš učinak, ali njihov tim prvo nije znao šta ga je snašlo početkom treće četvrtine kada su Kavsi serijom 12:26 stekli 14 poena prednosti, a potom bio potpuno anemičan i nemoćan da se vrati u meč u poslednjih 15-16 minuta igre tokom kojih su uproni vicešampioni imali i 22 poena prednosti – 101:123.

Jonas Valančijunas ubacio je 8 od 10 šuteva za dva za 16 poena, sakupio 12 skokova, imao dvije asistencije i blokadu, ali i igrao u petorci u kojoj je Serdž Ibaka šutirao 0/5 iz igre za dva poena i šest skokova, a O-Dži Anuobi 2/5 iz igre za pet poena i jednu asistenciju.

"Jutros smo tačno mogli da osjetimo šta se sprema. Znao je šta je ulog, znao je da još jedna pobjeda imati ogroman značaj. Izašao je i igrao u transu od podbacivanja. Moglo je da se pretpostavi da će imati još jedno posebno veče", rekao je Lav o saigraču i lideru franšize, Džejmsu.

On nije želio da govori o svojoj, ali jeste o igri Lava, koji je pogodio 11 od 21 šuta i stao na poen od plej-of rekorda karijere.

"To je bila njegova sjajna predstava. On je Ol-star krilni centar", rekao je Džejms, poslije osme uzastopne plej-of pobjede nad Reptorsima, ekipom koja je imala sve četiri ligaške pobjede nad Klivlendom ove sezone, a onda izgubila oba meča u "Air Canada" centru.

Reptorsi su, uz Hjuston Roketse, bili najbolji tim ove sezone na domaćem parketu (34-7), dobili su sve tri utakmice sa Vašington Vizardsima u prvoj rundi, imali nekoliko šansi da dobiju prvi meč i prije ulaska u produžetka, a kada se to nije dogodilo - kao da su se "poklonili" pred "Kraljem".

"LeBronto"

"Elias Sports" biro za statistiku objavio je da je Džejms prvi košarkaš u istoriji sa 40 poena i 14 asistencija. Jedan od najboljih igrača u istoriji igre pogodio je 19 od 28 šuteva i "prekrstio" jedini kanadski grad sa NBA timom u, kako su se našalili pojedini navijači na društvenim mrežama, u "LeBronto".

Treća utakmica je u noći između subote i nedjelje.

Rezultati:

četvrtak na petak

(1) Toronto - (4) Klivlend 110:128, u seriji 0:2
/Lauri 21, 4 sk, 8 as - Džejms 43, 8 sk, 14 as/



Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar