Данас облачно, с пљусковима

Данас ће у Републици Српској и осталом дијелу БиХ бити претежно облачно и нестабилно вријеме с пљусковима и грмљавином.

Босна и Херцеговина 04.05.2018 | 07:14
Данас облачно, с пљусковима
Циклон се одржава око Италије и помјера се ка западу Средоземља, а својом периферијом и даље захвата дијелове Балкана и наш регион и доноси нестабилно вријеме, наводи Републички хидрометеоролошки завод РС. 

Данас се очекује нестабилно време уз честу кишу и пљускове са грмљавином. Понегдје ће бити и локалних непогода уз јаче падавине и појаву града.

Ујутру суво и умерено облачно уз сунчане периоде. Већ током пријеподнева на западу ће почети киша и пљускови са грмљавином, а средином дана пљускови ће захватити већину предјела.

Поподне ће бити нестабилно уз честу кишу, а очекују се и локалне непогоде уз јаче падавине, појачан вјетар и појаву града понегде.

Јаче падавине се очекују на сјеверу дуж ријеке Саве и понегдје на истоку. Увече и у ноћи облачно са кишом у већини предјела.

Ветар слаб до умјерен јужни, на сјеверу слаб сјеверни. Минимална температура ваздуха од 10°Ц до 17°Ц, у вишим предјелима од 7°Ц.

Највиша дневна температура ваздуха од 21°Ц на западу до 29°Ц на истоку, у вишим предјелима од 16°Ц.

У суботу (05.05): Облачно са кишом уз мало ниже температуре. Ујутру ће падати слаба киша, а од средине дана падавине јачају уз пљускове са грмљавином.

Понегдје се очекују и јачи пљускови уз локалне непогоде са појавом града.

У првом дијели дана сунчани периоди ће се јављати у Херцеговини и Сембрерији, а поподне ће и у тим предјелима бити нестабилно.

Минимална температура ваздуха од 9°Ц до 17°Ц. Највиша дневна температура ваздуха од 18°Ц до 23°Ц, на југу и у Семберији до 27°Ц, у вишим пределима од 14°Ц, наводи Републички хидрометеоролошки завод РС. 

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар