Danas oblačno, s pljuskovima

Danas će u Republici Srpskoj i ostalom dijelu BiH biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom.

Bosna i Hercegovina 04.05.2018 | 07:14
Danas oblačno, s pljuskovima
Ciklon se održava oko Italije i pomjera se ka zapadu Sredozemlja, a svojom periferijom i dalje zahvata dijelove Balkana i naš region i donosi nestabilno vrijeme, navodi Republički hidrometeorološki zavod RS. 

Danas se očekuje nestabilno vreme uz čestu kišu i pljuskove sa grmljavinom. Ponegdje će biti i lokalnih nepogoda uz jače padavine i pojavu grada.

Ujutru suvo i umereno oblačno uz sunčane periode. Već tokom prijepodneva na zapadu će početi kiša i pljuskovi sa grmljavinom, a sredinom dana pljuskovi će zahvatiti većinu predjela.

Popodne će biti nestabilno uz čestu kišu, a očekuju se i lokalne nepogode uz jače padavine, pojačan vjetar i pojavu grada ponegde.

Jače padavine se očekuju na sjeveru duž rijeke Save i ponegdje na istoku. Uveče i u noći oblačno sa kišom u većini predjela.

Vetar slab do umjeren južni, na sjeveru slab sjeverni. Minimalna temperatura vazduha od 10°C do 17°C, u višim predjelima od 7°C.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 21°C na zapadu do 29°C na istoku, u višim predjelima od 16°C.

U subotu (05.05): Oblačno sa kišom uz malo niže temperature. Ujutru će padati slaba kiša, a od sredine dana padavine jačaju uz pljuskove sa grmljavinom.

Ponegdje se očekuju i jači pljuskovi uz lokalne nepogode sa pojavom grada.

U prvom dijeli dana sunčani periodi će se javljati u Hercegovini i Sembreriji, a popodne će i u tim predjelima biti nestabilno.

Minimalna temperatura vazduha od 9°C do 17°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 18°C do 23°C, na jugu i u Semberiji do 27°C, u višim predelima od 14°C, navodi Republički hidrometeorološki zavod RS. 

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar