ЛЕ: Марсеј у продужецима избацио Салцбург за финале!

Арсенал опет без ЛШ – Атлетико и Марсеј у финалу ЛЕ! Фудбалери Атлетико Мадрида и Олимпика из Марсеја пласирали су се у финале Лиге Европе елиминисавши Арсенал, односно Салцбург.  Судијска грешка уништила најлепшу европску бајку! Роландо посекао крила Ред Булу у 117. минуту, након корнера који није постојао. Марсеј поразом од 1:2 отишао у финале.

Фудбал 03.05.2018 | 23:50
ЛЕ: Марсеј у продужецима избацио Салцбург за финале!
Салцбург је сјајном игром у другом полувремену надокнадио два гола заостатка из Марсеја, али је Олимпик постигао гол у продужетку (2:1) после непостојећег корнера, па се пласирао у прво финале у Европи после 14 година. и изборио додатних пола сата игре.

Изгледало је да ће Марсеј рутински одрадити реванш у Салцбургу и пласирати се у финале. Французи су потпуно контролисали меч у Аустрији и често претили голу домаћина.

На почетку другог полувремена Окампос и Жермен пропуштају две идеалне прилике за вођство и вероватно "оверу" финала, а онда је уследила сурова казна.

Амаду Аидара фантастичним соло-продором пролази комплетну одбрану Олимпика и доноси Салцбургу вођство у 53. минуту.

Овај гол дао је "крила" домаћим играчима који крећу фуриозно ка голу Марсеја и десетак минута касније стижу до 2:0 и поравнања укупног резултата.

Након шута Шлагера лопта погађа Сара који вара свог голмана Пелеа и Аустријанци се враћају у потпуни егал. Уследила је драматична завршница у којој оба тима пропуштају по једну добру прилику, па су уследили продужеци.

Запретили су и Салцбург и Марсеј у првом, али није било претерано много узбуђења. Очекивала се још мирнија завршница и пенала, али пет минута пре краја Французи добијају непостојећи корнер након кога Роналдо главом тресе мрежу и одводи Олимпик у финале.

Финале Лиге Европе на програму је 16. маја у Лиону. Марсеј се сигурно неће осећати као домаћин, иако се меч игра у његовој земљи, због огромног ривалитета са локалним имењаком, чији навијачи ће сигурно подржати Шпанце.

Судије, превише је! Оно што смо видели у последња три дана превршила сваку меру. Велика грешка арбитара овога пута је решила друго полуфинале Лиге Европе. Завила је сјајни Салцбург у црно у 117. минуту утакмице и одвела Олимпик из Марсеја у финале - 2:1 (2:0, 0:0), први меч 0:2.

Арбитри на челу Сергејем Карасјовим досудили су корнер који није посотојао непосредно пре одлучујућег гола на утакмици. Лопта је приликом ударца Ангисе погодила Лукаса Окампоса, али су Руси показали на корнер, после којег је португалски штопер искористио одличан центаршут Пајеа.

Домачи нису могли и желели да се помире са неправдом. Марко Розе је до краја другог продужетка јурио по аут линији, а онда је након последњег звиждука и те како имао шта да каже судијама. Ипак, то ништа не може да промени у овом тренутку.

Улогу великог трагичара у редовим гостијућег тима могао је да понесе Валер Жермен, чије су одличне прилике претходиле водећем голу домачина. Амаду Хајдара је правим слаломом прошао поред четири-пет играча из гостујуће одбране, а онда врхом копачке начео мрежу Јоана Пелеа.

Снага Ред Бул Арене дошла је озиражаја тек тада. Домаћин је почео да напада у налетима, па је гостима просто било суђено да још једном ваде лопту из своје мреже. Тада се потпуно спетљао Буна Сар, који је ударац Шлагера спровео у сопствену мрежу, иако је било јасно да лопта не иде у оквир гола. Такође, стиче се утисак да су након претходног центаршута Хајдаре двојица домаћих играча била у недозвољеној позицији, али то руски арбитри на челу са Сергејем Карсјовим нису видели.

Нико када је аустријски гигант још у сезони купања испао од Ријеке у другом колу квалификација за Лигу шампиона, није могао да замисли да ће се ова сезоне претворити у праву европску бајку Салцбурга. Нажалост, њу је прекинула више сила.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар