LE: Marsej u produžecima izbacio Salcburg za finale!

Arsenal opet bez LŠ – Atletiko i Marsej u finalu LE! Fudbaleri Atletiko Madrida i Olimpika iz Marseja plasirali su se u finale Lige Evrope eliminisavši Arsenal, odnosno Salcburg.  Sudijska greška uništila najlepšu evropsku bajku! Rolando posekao krila Red Bulu u 117. minutu, nakon kornera koji nije postojao. Marsej porazom od 1:2 otišao u finale.

Fudbal 03.05.2018 | 23:50
LE: Marsej u produžecima izbacio Salcburg za finale!
Salcburg je sjajnom igrom u drugom poluvremenu nadoknadio dva gola zaostatka iz Marseja, ali je Olimpik postigao gol u produžetku (2:1) posle nepostojećeg kornera, pa se plasirao u prvo finale u Evropi posle 14 godina. i izborio dodatnih pola sata igre.

Izgledalo je da će Marsej rutinski odraditi revanš u Salcburgu i plasirati se u finale. Francuzi su potpuno kontrolisali meč u Austriji i često pretili golu domaćina.

Na početku drugog poluvremena Okampos i Žermen propuštaju dve idealne prilike za vođstvo i verovatno "overu" finala, a onda je usledila surova kazna.

Amadu Aidara fantastičnim solo-prodorom prolazi kompletnu odbranu Olimpika i donosi Salcburgu vođstvo u 53. minutu.

Ovaj gol dao je "krila" domaćim igračima koji kreću furiozno ka golu Marseja i desetak minuta kasnije stižu do 2:0 i poravnanja ukupnog rezultata.

Nakon šuta Šlagera lopta pogađa Sara koji vara svog golmana Pelea i Austrijanci se vraćaju u potpuni egal. Usledila je dramatična završnica u kojoj oba tima propuštaju po jednu dobru priliku, pa su usledili produžeci.

Zapretili su i Salcburg i Marsej u prvom, ali nije bilo preterano mnogo uzbuđenja. Očekivala se još mirnija završnica i penala, ali pet minuta pre kraja Francuzi dobijaju nepostojeći korner nakon koga Ronaldo glavom trese mrežu i odvodi Olimpik u finale.

Finale Lige Evrope na programu je 16. maja u Lionu. Marsej se sigurno neće osećati kao domaćin, iako se meč igra u njegovoj zemlji, zbog ogromnog rivaliteta sa lokalnim imenjakom, čiji navijači će sigurno podržati Špance.

Sudije, previše je! Ono što smo videli u poslednja tri dana prevršila svaku meru. Velika greška arbitara ovoga puta je rešila drugo polufinale Lige Evrope. Zavila je sjajni Salcburg u crno u 117. minutu utakmice i odvela Olimpik iz Marseja u finale - 2:1 (2:0, 0:0), prvi meč 0:2.

Arbitri na čelu Sergejem Karasjovim dosudili su korner koji nije posotojao neposredno pre odlučujućeg gola na utakmici. Lopta je prilikom udarca Angise pogodila Lukasa Okamposa, ali su Rusi pokazali na korner, posle kojeg je portugalski štoper iskoristio odličan centaršut Pajea.

Domači nisu mogli i želeli da se pomire sa nepravdom. Marko Roze je do kraja drugog produžetka jurio po aut liniji, a onda je nakon poslednjeg zvižduka i te kako imao šta da kaže sudijama. Ipak, to ništa ne može da promeni u ovom trenutku.

Ulogu velikog tragičara u redovim gostijućeg tima mogao je da ponese Valer Žermen, čije su odlične prilike prethodile vodećem golu domačina. Amadu Hajdara je pravim slalomom prošao pored četiri-pet igrača iz gostujuće odbrane, a onda vrhom kopačke načeo mrežu Joana Pelea.

Snaga Red Bul Arene došla je oziražaja tek tada. Domaćin je počeo da napada u naletima, pa je gostima prosto bilo suđeno da još jednom vade loptu iz svoje mreže. Tada se potpuno spetljao Buna Sar, koji je udarac Šlagera sproveo u sopstvenu mrežu, iako je bilo jasno da lopta ne ide u okvir gola. Takođe, stiče se utisak da su nakon prethodnog centaršuta Hajdare dvojica domaćih igrača bila u nedozvoljenoj poziciji, ali to ruski arbitri na čelu sa Sergejem Karsjovim nisu videli.

Niko kada je austrijski gigant još u sezoni kupanja ispao od Rijeke u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, nije mogao da zamisli da će se ova sezone pretvoriti u pravu evropsku bajku Salcburga. Nažalost, nju je prekinula više sila.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar