Прокоцкана још једна шанса

Измјене изборног закона нису договорене ни након пет сати преговора, тражи се помоћ Венецијанске комисије.

Босна и Херцеговина 03.05.2018 | 23:02
Прокоцкана још једна шанса
У резиденцији америчке амбасадорке Морин Кормак одржан је још један у низу састанака представника странака у вези с измјенама Изборног закона БиХ.

Осим амбасадорке Кормак, састанку су присуствовали и шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк, те Бакир Изетбеговић, предсједник СДА, Драган Човић, предсједник ХДЗ-а, Нермин Никшић, лидер СДП-а, Жељко Комшић, предсједник ДФ-а, те Дамир Арнаут, потпредсједник СББ-а.

Ипак, ни након четири и по сата преговора, никакав помак није направљен. Стога је, како је речено након састанка, усвојен приједлог ЕУ да се затражи помоћ Венецијанске комисије.

Лидер СДП-а, Нермин Никшић казао је да су разговори протекли у коректној атмосфери.

– Јасно је да смо сви опредјељени да се ријеши питање попуне Дома народа ФБиХ, и на крају да ћемо у све укључити експерте из Венецијанске комисије. Они нам својим мишљењем могу помоћи да дођемо до коначног рјешења. Сви наши приједлози ће ићи ка тој комисији – казао је Никшић.

Дамир Арнаут је истакао да је помак што се постигао ниво сагласности да се тражи помоћ Венецијанске комисије о попуни Дома народа ФБиХ.

– Тиме ће се у Закон убацити оно на чему сам инсистирао када је у питању попунајвање Дома народа. Задржаће се права свих представника конститутивних народа с свих дијелова БиХ. Мишљење Венецијанске комисије донијеће снагу и неће га бити могуће игнорисати – каже он, пише Аваз.

(Српскаинфо)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Драга господјо

03.05.2018 21:23

Ако сте мислили да це васи пијуни који су русили Југославију овде направити нормалну земљу богами сте се бас преварили.Направили су ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

поскок

04.05.2018 07:20

Ови су мало тврђи од "кучета" званог Милорад Додик којег сте сломили врло брзо када је требало да изда свој народ?

Name

модрицанин

03.05.2018 21:23

Који преговори ! Са стоком се не преговара, сваста сте нам наметали, а о нецему корисном за народ се преговара. Ви (странци), сте нам и поставили ове лопове, ви их и тјерајте са народне грбаце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

03.05.2018 21:44

Баш сам нешто изненађен

ОДГОВОРИТЕ
Name

зиви били па видјели

04.05.2018 07:34

И на крају це Цовиц и ХДЗ пристати и онда це на предизборним скуповима говорити како су они управо ти који су донијели промјене. Провидно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузла

04.05.2018 12:12

Збогом Босно и Херцеговино, стигао сам у будуцу домовину Детсцхланд

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

04.05.2018 12:36

ПОЗДРАВ КОРМАКОВОЈ.ДО НАС ЈЕ. КО СМО, КАКВИ СМО И ШТА РАДИМО ДА НАМ БУДЕ БОЉЕ ИЛИ ЛОШИЈЕ.ПРАВДА ЗА ДАВИДА.

ОДГОВОРИТЕ