Партизан доводи Дејана Дражића!

Вечерње Новости пишу да ће се трећи покушај исплатити црно-белима.  Сума пакује кофере, Партизан већ има замену! "Рокада" на позицији левог крила у Хумској - уместо странца, долази "домаћи" фудбалер.

Фудбал 04.05.2018 | 13:45
Партизан доводи Дејана Дражића!
Сејдуба Сума се дефинитивно није снашао у Хумској и - очекивано - на излазним је вратима клуба после само годину дана у црно-белом дресу!

Омалени везиста из Гвинеје, најскупље појачање у историји српског фудбала, напустиће Партизан током летњег прелазног рока, стављен је на трансфер-листу, и у клубу чекају праву понуду за њега за "безболан" растанак, преносе данашње "Вечерње новости".

Сума је представљен као звезда након скупоценог трансфера из Слована, али није приказао ни "ч" од чаролија које су га препоручиле спортском сектору црно-белих и за ових годину дана у Београду није се до краја уклапао у концепције игре Мирослава Ђукића лутајући између левог крила и полушпица, а све ређе је и у протоколу за утакмице Суперлиге и Купа Србије.

Ове сезоне постигао је свега пет голова на 31 одиграном мечу за Партизан, због чега ће га радо уступити неком током прелазног рока, пошто није у плановима за наредно сезону.

У плану је Дејан Дражић!

Исти лист преноси да је поново "оживело" интересовање "ваљка" за брзоногог српског крилног играча који се и у претходних неколико прелазних рокова, чак и пре одласка на Иберијско полуострво, спомињао као кандидат за црно-бели дрес.

Дражић је у Шпанији од 2015. године када је стигао у Селту за 1.200.000 евра, али се у Вигу није наиграо. Ишао је на позајмице у Ваљадолид, а ове године у "Б" тим Селте који наступа у трећој лиги.

Имао је минутажу, па је постигао 7 голова на 34 меча, али тешко да ниво такмичења у ком наступа задовољава његове апетите, па не би било изненађење уколико би и сам пожелео повратак у српски фудбал након неуспешне епизоде у Шпанији.

Дражића уговор са Селтом веже до 2020. године, па не би било изненађење да као у случају великог броја повратника у Суперлигу - Партизан прво покуша са позајмицом с обавезом откупа.

У сваком случају, Партизан чека важно лето и реконструкција тима!

Није успело у неколико наврата, време је за нови покушај. Партизан ће и у предстојећем прелазном року наставити са праксом повратка из иностранства момака који су прве фудбалске кораке начинили у Хумској, а нова (стара) "мета" црно-белих је Дејан Дражић, преносе у данашњем издању Вечерње Новости.

Први покушај обнове сарадње две стране датира још од прошле зиме, могућност повратка је помињана и пре годину дана, а сада је, чини се, прави тренутак да и клуб и играч добију оно што им је потребно.

Јасно је да ће везни ред и офанзива Партизана овог лета претрпети најзначајније промене, што због нестабилне форме појединаца и много бледих издања током пролећа, што због јасне жеље да се продајом неколицине играча "зрелих за одлазак" побољша финансијска ситуација у клубу. Међу првим пиковима за ојачавање везног реда на позицији уз леву аут линију је некадашњи фудбалер ОФК Београда, који је прве фудбалске кораке направио у Земунелу и после пет година заиграо за Романтичаре.

У августу 2015. Дражић је добре партије у плаво-белом дресу наплатио петогодишњим уговором са шпанском Селтом, где је у првој сезони одиграо само шест утакмица за тим из Галиције. Наредног лета уследила је позајмица у Ваљадолид (13 утакмица), а ове сезоне је коначно дошао до пуног изражаја у Б тиму Селте.

На 34 одиграна меча Дражић је постигао седам голова и што је још важније умногоме је подсетио на партије које је пружао у дресу ОФК Београда када је био "виђен" као један од најперспективнијих српских везиста. Чињеница да је сада за годину дана ближи изласку из уговора са Селтом свакако значајно олакшава посао Партизану у жељи да избегне позајмицу и некако пронађе заједнички језик са Шпанцима око трајнијег решења.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар