Звезда новом "стотком" рутински побиједила Младост!

Кошаркаши Црвене звезде победили су Младост и други пут у кошаркашкој Суперлиги Србије са 104:75.  104 поена Звезде, за прво мирно гостовање! Озбиљнијим приступом и бољом игром него у Чачку и Панчеву, црвено-бели на паркету Младости остварили пету победу. Алекса Раданов повредио скочни зглоб.  

Кошарка 03.05.2018 | 20:15
Звезда новом "стотком" рутински побиједила Младост!
Звезда је од почетка до краја имала предност захваљујући бољој одбрани и великој разлици у броју слободних бацања (Звезда 30/38, Младост 12/14).

Најефикаснији су код победника били Матијас Лесор и Марко Кешељ са по 14 поена, док су 13 имали Бранко Лазић и Никола Јовановић. У екипи младости је бољи од осталих био Вељко Бркић са 19, док је Алекса Новаковић додао 14 поена.

Звезда је од старта показала да не жели да јој се понови Тамиш. Чвршћом одбраном је од прве деонице приморала домаћина на велики број изгубљених лопти па их је Младост до полувремена скупила чак 12.

Пех за црвено-беле је повреда Алексе Раданова који се повредио у првој четвртини.

Осим тога, показало се да у Суперлиги Звездина спољна линија не мора да буде најјаче оружје јер су Матијас Лесор, Никола Јовановић и Ален Омић редом правили проблеме под кошем Младости.

После спорог старта и неколико прекида због фаулова на обе стране, Звезда је у на крају прве четвртине поенима Фелдина отишла на 25:14.

Младост је у игри држао расположени Бркић док најбољи стрелац Младости Вук Малиџан није бриљирао. Омић и Јовановић су то кажњавали, а Младости није помогла ни чињеница да је Филип Човић у више наврата слао својим унутрашњим играчима лоб пасове које су домаћини могли да бране.

Црвено-бели су до полувремена предност повећали на +18 (57:39), захваљујући и чињеници да су само у другој четвртини погодили четири тројке (две Човић, две Кешељ) и да су били готово непогрешиви са линије пенала.

У наставку је Младост успевала да парира и трећу деоницу је завршила нерешеним резултатом 19:19, али је Звезда у последњој поново појачала темпо и потпуно сломила отпор Младости за нову, пету победу ове сезоне у Суперлиги.

Са извученим поукама из непријатних гостовања Борцу и Тамишу, Црвена звезда мтс није овог четвртка дозволила да јој било шта у дворани "Визура" измакне контроли.

Екипа Душана Алимпијевића остварила је рутинску победу против Младости и први пут без трзавица уписала суперлигашки тријумф ван "Пионира". У Чачку је изгубила, у Панчеву је Стефан Јанковић погодио за победу уз звук сирене, а на терену Земунаца је све било решено већ у првом делу меча, у којем је фаворит убацио 57 поена.

Младост - Звезда 75:104 (14:25, 25:32, 19:19, 17:28)

Марко Кешељ (14 поена) постављао је разлику од "плус 18" на крају друге и треће четвртине. Матијас Лесор постигао је исти број поена као и бивши репрезентативац Србије, с тим да је показао добар фокус на линији пенала (8/9).

Управо таква, стална концентрација била је оно што је Звезди недостајало у претходним колима ван "Пионира" и Душан Алимпијевић је управо то тражио на тајм-аутима када год би Младост "везивала" неколико погодака. Капитен домаћина Вељко Бркић одиграо је одличан меч, постигао 19 поена и био чест разлог због којег је тренер црвено-белих окупљао екипу на паузама.

Ипак, бранилац титуле је овог пута без проблема налазио начин да се избори са налетима домаћина и да мирно одржава двоцифрену разлику. Бранко Лазић је погодио три тројке (13 поена), Никола Јовановић је шутирао без грешке из игре (13 п, 4/4 за два), а "двоцифрени" су били и Дејан Давидовац са 12 поена (7 ск), Ален Омић са 11 и Филип Човић са 10, уз исто толико асистенција.

Црвена звезда је на паркету "фењераша" табеле Групе А показала реакцију на лоше игре, а утисак из мирне вечери поквариће јој повреда Алексе Раданова, који је због бола у зглобу напустио игру у првом делу меча и није се враћао на паркет.

Његова повреда још један је у низу "кадровских" проблема црвено-белих, јер су из истог разлога у дворани "Визура" наступили и без још недовољно опорављеног Огњена Добрића, лакше повређеног Стефана Јанковића, али и без Пера Антића, који се вратио тренинзима и Немање Дангубића, чији је повратак на терен и даље у магли.

У таквој ситуацији, Звезда ће опорављати повређене и припремати се за недељу и гостовање Мега Бемаксу. Истовремено, Младост ће гостовати Златибору.

Овога пута кошаркаши Црвене звезде нису дозволили драму. Изабраници Душана Алимпијевића лагано су савладали Младост у Земуну и стигли до пете победе у Суперлиги - 75:104.

Млади стратег црвено-белих је равномерно поделио минутажу већини играча, док у игру нису улази самоСтефан Јанковић и Огњен Добрић. На крају су најефикаснији били Марко Кешељ и Матијас Лесор са по 14 поена.

Гости су разлику у квалитету потврдили још у првој деоници, када су дошли до двоцифрене залихе, а онда до краја првог полувремена практично обезбедили победу. Ипак, Алимпијевић није био задовољан одбраном у другом кварталу, с обзиром да је његов тим за десет минута игре примио 25 поена, па је тражио већу концетрацију у том сегменту, што је и поправљено у наставку меча, па је актуелни шампион рутински стигао до победе.

Звезда је била доминантнија у свим сегментима кошаркашке игре, а пре свега скоку и организацији игре. Домаћин је имао превелики број изгубљених лопти да би уопште могао да размишља о неком јачем отпору знатно квалитетнијем противнику. Како било, можда је ово била најава бољих издања Црвене звезде.

Црвено-бели су посебно били доминантни у последњој четвртини. Тада је њихова предност непрестраби расла. Занимљив учинак имао је Никола Јовановић који је постигао 13 поена и имао шест скокова, а исти број поена у кош домаћина убацио је и Бранко Лазић. Код Младости је знатно изнад осталих био капитен Вељко Бркић са 19 постигнутих поена.

Црвена звезда у наредном колу гостује Мега Бемаксу, док ће Младост у госте Златибору.

Парови 6. кола

Група А

Младост - Звезда
Тамиш - Мега у току
Златибор - Борац 20

Табела: Борац 5-0, Звезда 5-1, Тамиш 2-3, Мега 2-3, Златибор 1-4, Младост 1-5.

Група Б

Војводина - Партизан 18 (ТВ Арена спорт)
Металац - ФМП
Вршац - Динамик

Табела: Партизан 5-0, ФМП 4-1, Динамик 3-2, Вршац 2-3, Војводина 1-4, Металац 0-5.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар