Zvezda novom "stotkom" rutinski pobijedila Mladost!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Mladost i drugi put u košarkaškoj Superligi Srbije sa 104:75.  104 poena Zvezde, za prvo mirno gostovanje! Ozbiljnijim pristupom i boljom igrom nego u Čačku i Pančevu, crveno-beli na parketu Mladosti ostvarili petu pobedu. Aleksa Radanov povredio skočni zglob.  

Košarka 03.05.2018 | 20:15
Zvezda novom "stotkom" rutinski pobijedila Mladost!
Zvezda je od početka do kraja imala prednost zahvaljujući boljoj odbrani i velikoj razlici u broju slobodnih bacanja (Zvezda 30/38, Mladost 12/14).

Najefikasniji su kod pobednika bili Matijas Lesor i Marko Kešelj sa po 14 poena, dok su 13 imali Branko Lazić i Nikola Jovanović. U ekipi mladosti je bolji od ostalih bio Veljko Brkić sa 19, dok je Aleksa Novaković dodao 14 poena.

Zvezda je od starta pokazala da ne želi da joj se ponovi Tamiš. Čvršćom odbranom je od prve deonice primorala domaćina na veliki broj izgubljenih lopti pa ih je Mladost do poluvremena skupila čak 12.

Peh za crveno-bele je povreda Alekse Radanova koji se povredio u prvoj četvrtini.

Osim toga, pokazalo se da u Superligi Zvezdina spoljna linija ne mora da bude najjače oružje jer su Matijas Lesor, Nikola Jovanović i Alen Omić redom pravili probleme pod košem Mladosti.

Posle sporog starta i nekoliko prekida zbog faulova na obe strane, Zvezda je u na kraju prve četvrtine poenima Feldina otišla na 25:14.

Mladost je u igri držao raspoloženi Brkić dok najbolji strelac Mladosti Vuk Malidžan nije briljirao. Omić i Jovanović su to kažnjavali, a Mladosti nije pomogla ni činjenica da je Filip Čović u više navrata slao svojim unutrašnjim igračima lob pasove koje su domaćini mogli da brane.

Crveno-beli su do poluvremena prednost povećali na +18 (57:39), zahvaljujući i činjenici da su samo u drugoj četvrtini pogodili četiri trojke (dve Čović, dve Kešelj) i da su bili gotovo nepogrešivi sa linije penala.

U nastavku je Mladost uspevala da parira i treću deonicu je završila nerešenim rezultatom 19:19, ali je Zvezda u poslednjoj ponovo pojačala tempo i potpuno slomila otpor Mladosti za novu, petu pobedu ove sezone u Superligi.

Sa izvučenim poukama iz neprijatnih gostovanja Borcu i Tamišu, Crvena zvezda mts nije ovog četvrtka dozvolila da joj bilo šta u dvorani "Vizura" izmakne kontroli.

Ekipa Dušana Alimpijevića ostvarila je rutinsku pobedu protiv Mladosti i prvi put bez trzavica upisala superligaški trijumf van "Pionira". U Čačku je izgubila, u Pančevu je Stefan Janković pogodio za pobedu uz zvuk sirene, a na terenu Zemunaca je sve bilo rešeno već u prvom delu meča, u kojem je favorit ubacio 57 poena.

Mladost - Zvezda 75:104 (14:25, 25:32, 19:19, 17:28)

Marko Kešelj (14 poena) postavljao je razliku od "plus 18" na kraju druge i treće četvrtine. Matijas Lesor postigao je isti broj poena kao i bivši reprezentativac Srbije, s tim da je pokazao dobar fokus na liniji penala (8/9).

Upravo takva, stalna koncentracija bila je ono što je Zvezdi nedostajalo u prethodnim kolima van "Pionira" i Dušan Alimpijević je upravo to tražio na tajm-autima kada god bi Mladost "vezivala" nekoliko pogodaka. Kapiten domaćina Veljko Brkić odigrao je odličan meč, postigao 19 poena i bio čest razlog zbog kojeg je trener crveno-belih okupljao ekipu na pauzama.

Ipak, branilac titule je ovog puta bez problema nalazio način da se izbori sa naletima domaćina i da mirno održava dvocifrenu razliku. Branko Lazić je pogodio tri trojke (13 poena), Nikola Jovanović je šutirao bez greške iz igre (13 p, 4/4 za dva), a "dvocifreni" su bili i Dejan Davidovac sa 12 poena (7 sk), Alen Omić sa 11 i Filip Čović sa 10, uz isto toliko asistencija.

Crvena zvezda je na parketu "fenjeraša" tabele Grupe A pokazala reakciju na loše igre, a utisak iz mirne večeri pokvariće joj povreda Alekse Radanova, koji je zbog bola u zglobu napustio igru u prvom delu meča i nije se vraćao na parket.

Njegova povreda još jedan je u nizu "kadrovskih" problema crveno-belih, jer su iz istog razloga u dvorani "Vizura" nastupili i bez još nedovoljno oporavljenog Ognjena Dobrića, lakše povređenog Stefana Jankovića, ali i bez Pera Antića, koji se vratio treninzima i Nemanje Dangubića, čiji je povratak na teren i dalje u magli.

U takvoj situaciji, Zvezda će oporavljati povređene i pripremati se za nedelju i gostovanje Mega Bemaksu. Istovremeno, Mladost će gostovati Zlatiboru.

Ovoga puta košarkaši Crvene zvezde nisu dozvolili dramu. Izabranici Dušana Alimpijevića lagano su savladali Mladost u Zemunu i stigli do pete pobede u Superligi - 75:104.

Mladi strateg crveno-belih je ravnomerno podelio minutažu većini igrača, dok u igru nisu ulazi samoStefan Janković i Ognjen Dobrić. Na kraju su najefikasniji bili Marko Kešelj i Matijas Lesor sa po 14 poena.

Gosti su razliku u kvalitetu potvrdili još u prvoj deonici, kada su došli do dvocifrene zalihe, a onda do kraja prvog poluvremena praktično obezbedili pobedu. Ipak, Alimpijević nije bio zadovoljan odbranom u drugom kvartalu, s obzirom da je njegov tim za deset minuta igre primio 25 poena, pa je tražio veću koncetraciju u tom segmentu, što je i popravljeno u nastavku meča, pa je aktuelni šampion rutinski stigao do pobede.

Zvezda je bila dominantnija u svim segmentima košarkaške igre, a pre svega skoku i organizaciji igre. Domaćin je imao preveliki broj izgubljenih lopti da bi uopšte mogao da razmišlja o nekom jačem otporu znatno kvalitetnijem protivniku. Kako bilo, možda je ovo bila najava boljih izdanja Crvene zvezde.

Crveno-beli su posebno bili dominantni u poslednjoj četvrtini. Tada je njihova prednost neprestrabi rasla. Zanimljiv učinak imao je Nikola Jovanović koji je postigao 13 poena i imao šest skokova, a isti broj poena u koš domaćina ubacio je i Branko Lazić. Kod Mladosti je znatno iznad ostalih bio kapiten Veljko Brkić sa 19 postignutih poena.

Crvena zvezda u narednom kolu gostuje Mega Bemaksu, dok će Mladost u goste Zlatiboru.

Parovi 6. kola

Grupa A

Mladost - Zvezda
Tamiš - Mega u toku
Zlatibor - Borac 20

Tabela: Borac 5-0, Zvezda 5-1, Tamiš 2-3, Mega 2-3, Zlatibor 1-4, Mladost 1-5.

Grupa B

Vojvodina - Partizan 18 (TV Arena sport)
Metalac - FMP
Vršac - Dinamik

Tabela: Partizan 5-0, FMP 4-1, Dinamik 3-2, Vršac 2-3, Vojvodina 1-4, Metalac 0-5.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar