Процурио списак Аргентине за Мундијал!

Извисили Икарди и још гомила познатих имена! Селектор Сампаоли је у Европи где се данима састаје са играчима којима објашњава своје одлуке.  Игуаин и Дибала иду на Мундијал, ни реч о Икардију! Селектор Аргентине Хорхе Сампаоли уврстиће у тим за Светско првенство и нападачки тандем италијанског јувентуса Гонсала Игуаина и Паула Дибалу.

Фудбал 06.05.2018 | 22:05
Процурио списак Аргентине за Мундијал!
Аргентински медији тврде да се отприлике зна листа њихове репрезентације за Мундијал у Русији. У тамошњој јавности је процурио списак играча за које се определио селектор Хорхе Сампаоли, с тим што има још неколико непознаница.

Према сазањима аргентинских медија, Сампаоли већ има 19 сигурних играча за Русију од укупна 23 које ће водити. Селектор се већ данима налази у Европи где обилази различите земнље, градове и клубове у којима играју аргентинских репрезентативци. Сампаоли је већ посетио или ће наредних дана посетити Барселону (Меси), Севиљу (Банега и Меркадо), Ливерпул (Фунес Мори), Манчестер (Ромеро, Рохо, Агуеро и Отаменди), Лондон (Лансини, Кабаљеро, Ламела и Фојт), Амстердам (Таљафико), Париз (Ди Марија и Ло Селсо), Рим (Пероти иФацио), Турин (Дибала и Игуаин), Милано (Икарди и Биља) и Лисабон (Акуња, Салвио и Батаља). Некима је саопштио да су сигурни на списку, некима да су им мале шансе да се нађу на Мундијалу.

Према истим изворима, Сампаоли је одлучио да у Русију не вбоди интеровог најбољег стрелца МаураИкардија. Засад су на списку сигурни:

Голмани: Ромеро (Манчестер Јунајтед), Кабаљеро (Челси).

Дефанзивци: Меркадо (Севиља), Салвио (Бенфика), Отаменди (Манчестер Сити), Маскерано (Хебеј), Фацио (Рома), Рохо (Манчестер Јунајтед), Таљафико (Ајакс), Акуња (Спортинг Лисабон).

Везисти: Биља (Милан), Банега (Севиља), Ло Селсо (ПСЖ), Ди Марија (ПСЖ), Лансини (Вест Хем).

Нападачи: Меси (Барселона), Агуеро (Манчестер Сити), Игуаин (Јувентус), Дибала (Јувентус).

За преостала четири места, Сампаоли још није сигуран. За позицију трећег голман се боре Гузман (Тигрес) иАрмани (Ривер Плејт). За две позиције у везном реду дилема је између задњих везних Краневитера (Зенит) иПизара (Севиља), односно Сентуриона (Расинг), Мезе (Индепендијенте) и Енца Переза (Ривер Плејт) као офанзиваца. На крају, отворено је и место за још једног крилног нападача. То ће бити Кристијан Павон из Боке или Дијего Пероти из Роме.

Позната су наводно и имена резерви које ће упасти ако дође до повреда или неких непредвиђених ситуација. То су голман Маркезин (Америка), дефанзивац Фунес Мори (Евертон), везисти Паредес (Зенит), Ламела(Тотенхем), Ригони (Зенит), Пабло Перез (Бока) и нападачи Лаутаро Мартинез (Расинг) и Икарди (Интер).

Дакле, нека позната имена су извисила ако се овај списак испостави као коначан. Играчи попут ХавијераПастореа, Карлоса Тевеза, Анхела Корее или  Папуа Гомеза изгледа да уопште нису ни били у конкуренцији.

Како преносе аргентински портал "Оле", Сампаоли се састао са тандемом "Старе даме" у Торину у среду и наговестио им да намерава да буду део тима од 23 играча који ће наступити у Русији.

Сампаоли није звао Игуаина у тим током квалификација за СП 2018, али га је вратио у селекцију током пријатељских мечева са Италијом и Шпанијом током марта.

С друге стране, Дибала је био у стартних 11 Аргентине у прва два меча "Гаучоса" под вођством Сампаолија, против Урухваја и Венецуеле у квалификацијама прошле године, док је последња два квалификациона меча са Перуом и Еквадором преседео на клупи за резерве.

Сампаоли га није звао за раније поменуте пријатељске утакмице, па су аргентински и италијански медији спекулисали да не рачуна на њега за Мундијал, а наводно јер прва звезда Аргентине Лионел Меси сматра да њих двојица нису компатибилни на терену.

У међувремену, медији не помињу статус капитена Маура Икардија, али након ове вести из Торина вероватно је још јасније да Сампаоли неће позвати једно од најбољих стрелаца Серије А.

Сам Икарди је недавно истакао да не очекује да буде у том тиму, нагласивши да су Серхио Агуеро и Гонсало Игуаин заслужили да буду нападачи "Гаучоса" у Русији уз Месија.Све репрезентације учеснице предстојећег Мундијала морају да доставе ФИФА до 14. маја прелиминарни списак од 35 фудбалера који конкуришу за СП.

Коначан списак са 23 играча ће морати да саопште до 4. јуна. Светско првенство почиње 14. јуна, а Аргентина ће играти у Групи Д са Нигеријом, Исландом и Хрватском.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар