Procurio spisak Argentine za Mundijal!

Izvisili Ikardi i još gomila poznatih imena! Selektor Sampaoli je u Evropi gde se danima sastaje sa igračima kojima objašnjava svoje odluke.  Iguain i Dibala idu na Mundijal, ni reč o Ikardiju! Selektor Argentine Horhe Sampaoli uvrstiće u tim za Svetsko prvenstvo i napadački tandem italijanskog juventusa Gonsala Iguaina i Paula Dibalu.

Fudbal 06.05.2018 | 22:05
Procurio spisak Argentine za Mundijal!
Argentinski mediji tvrde da se otprilike zna lista njihove reprezentacije za Mundijal u Rusiji. U tamošnjoj javnosti je procurio spisak igrača za koje se opredelio selektor Horhe Sampaoli, s tim što ima još nekoliko nepoznanica.

Prema sazanjima argentinskih medija, Sampaoli već ima 19 sigurnih igrača za Rusiju od ukupna 23 koje će voditi. Selektor se već danima nalazi u Evropi gde obilazi različite zemnlje, gradove i klubove u kojima igraju argentinskih reprezentativci. Sampaoli je već posetio ili će narednih dana posetiti Barselonu (Mesi), Sevilju (Banega i Merkado), Liverpul (Funes Mori), Mančester (Romero, Roho, Aguero i Otamendi), London (Lansini, Kabaljero, Lamela i Fojt), Amsterdam (Taljafiko), Pariz (Di Marija i Lo Selso), Rim (Peroti iFacio), Turin (Dibala i Iguain), Milano (Ikardi i Bilja) i Lisabon (Akunja, Salvio i Batalja). Nekima je saopštio da su sigurni na spisku, nekima da su im male šanse da se nađu na Mundijalu.

Prema istim izvorima, Sampaoli je odlučio da u Rusiju ne vbodi interovog najboljeg strelca MauraIkardija. Zasad su na spisku sigurni:

Golmani: Romero (Mančester Junajted), Kabaljero (Čelsi).

Defanzivci: Merkado (Sevilja), Salvio (Benfika), Otamendi (Mančester Siti), Maskerano (Hebej), Facio (Roma), Roho (Mančester Junajted), Taljafiko (Ajaks), Akunja (Sporting Lisabon).

Vezisti: Bilja (Milan), Banega (Sevilja), Lo Selso (PSŽ), Di Marija (PSŽ), Lansini (Vest Hem).

Napadači: Mesi (Barselona), Aguero (Mančester Siti), Iguain (Juventus), Dibala (Juventus).

Za preostala četiri mesta, Sampaoli još nije siguran. Za poziciju trećeg golman se bore Guzman (Tigres) iArmani (River Plejt). Za dve pozicije u veznom redu dilema je između zadnjih veznih Kranevitera (Zenit) iPizara (Sevilja), odnosno Senturiona (Rasing), Meze (Independijente) i Enca Pereza (River Plejt) kao ofanzivaca. Na kraju, otvoreno je i mesto za još jednog krilnog napadača. To će biti Kristijan Pavon iz Boke ili Dijego Peroti iz Rome.

Poznata su navodno i imena rezervi koje će upasti ako dođe do povreda ili nekih nepredviđenih situacija. To su golman Markezin (Amerika), defanzivac Funes Mori (Everton), vezisti Paredes (Zenit), Lamela(Totenhem), Rigoni (Zenit), Pablo Perez (Boka) i napadači Lautaro Martinez (Rasing) i Ikardi (Inter).

Dakle, neka poznata imena su izvisila ako se ovaj spisak ispostavi kao konačan. Igrači poput HavijeraPastorea, Karlosa Teveza, Anhela Koree ili  Papua Gomeza izgleda da uopšte nisu ni bili u konkurenciji.

Kako prenose argentinski portal "Ole", Sampaoli se sastao sa tandemom "Stare dame" u Torinu u sredu i nagovestio im da namerava da budu deo tima od 23 igrača koji će nastupiti u Rusiji.

Sampaoli nije zvao Iguaina u tim tokom kvalifikacija za SP 2018, ali ga je vratio u selekciju tokom prijateljskih mečeva sa Italijom i Španijom tokom marta.

S druge strane, Dibala je bio u startnih 11 Argentine u prva dva meča "Gaučosa" pod vođstvom Sampaolija, protiv Uruhvaja i Venecuele u kvalifikacijama prošle godine, dok je poslednja dva kvalifikaciona meča sa Peruom i Ekvadorom presedeo na klupi za rezerve.

Sampaoli ga nije zvao za ranije pomenute prijateljske utakmice, pa su argentinski i italijanski mediji spekulisali da ne računa na njega za Mundijal, a navodno jer prva zvezda Argentine Lionel Mesi smatra da njih dvojica nisu kompatibilni na terenu.

U međuvremenu, mediji ne pominju status kapitena Maura Ikardija, ali nakon ove vesti iz Torina verovatno je još jasnije da Sampaoli neće pozvati jedno od najboljih strelaca Serije A.

Sam Ikardi je nedavno istakao da ne očekuje da bude u tom timu, naglasivši da su Serhio Aguero i Gonsalo Iguain zaslužili da budu napadači "Gaučosa" u Rusiji uz Mesija.Sve reprezentacije učesnice predstojećeg Mundijala moraju da dostave FIFA do 14. maja preliminarni spisak od 35 fudbalera koji konkurišu za SP.

Konačan spisak sa 23 igrača će morati da saopšte do 4. juna. Svetsko prvenstvo počinje 14. juna, a Argentina će igrati u Grupi D sa Nigerijom, Islandom i Hrvatskom.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar