Истина је! Бомба из Републике Српке запалила Енглеску!

Арсенал кренуо по Бувача! Србин је први пик Свена Мислинтата да замени Арсена Венгера!

Фудбал 03.05.2018 | 21:15
Истина је! Бомба из Републике Српке запалила Енглеску!
Данас смо добили првог Србина на клупи НБА лигаша, а ускоро би Србин могао да седне и на клупу једног од најпрестижнијих клубова Европе у фудбалу. Бањалучка ексклузива је запалила Острво и добила потврду од најрелеватнијих извора попут Скај спортса.

Како је пре два дана јавила Правда из Републике Српске, а данас потврдио медијски гигант Скај спортс: Арсенал жели Жељка Бувача као наследника Арсена Венгера!

Правдина ексклузива је Енглезе натерала да следе траг јер је исти медиј из Републике Српске први објавио и да Бувач са Клопом преузима Ливерпул пре две и по године. Тада су били у праву, а изгледа да су и сада...

Скај спортс јавља да је Бувач први избор Арсеналовог шефа скаутинг службе Свена Мислинтата. Реч је о човеку који је годинама радио у Борусији Дортмунд и који је најзаслужнији за трансфере попут Кагаве,Левандовског и још неких погодака. Тамо је и упознао Бувача и врло добро зна какве су тренерске могућности Србина из Омарске. Нуди му да у Арсеналу започне самосталну каријери после 17 година рада као помоћник Јиргена Клопа.

Подсетимо да је Бувач без икаквих најава напустио Ливерпул два дана пред реванш са Ромом и оставио фудбалску јавност у шоку. Многи су нагађали шта се десило и покушавали да открију прави разлог. Ливерпул је само потврдио да ће Србин бити одсутан до краја сезоне. Изгледа да је позив Мислинтата главни разлогБувачевог одсуства...

Мислинтат верује да би са Бувачем био заокружен процес потпуне замене Арсена Венгера. Подсетимо,Мислинтат је дошао зимус, а убрзо за њим и дугогодишњи Барселонин оперативац Раул Санљехи задужен за многе трансфере каталонског великана у прошлости. Идеја да  њих тројица преузму све ингеренције које је до сада имао Венгер. Мислинтатово скаутско око би налазило добра и јефитна појачања, Санљехи би преговарао око најтежих ствари, а Бувач би се бавио тренерским послом. Све то још треба да прихвати генерални директор Иван Газидис и да предложи већинском валснику Стену Кренкеу чији амин се чека.

До сада се Микел Артета помињао као фаворит Ивана Газидиса, а Луис Енрике као предлог Раула Сањлехија. Међутим, Артетин минус је што је тек почео да ради као Гвардиолин помоћник и није стекао довољно искуства док Луис Енрике тражи превише новца за себе и прелазни рок, а уопште није гаранција да ће вратити Арсенал у врх.  Зато Мислинтатова идеја са Бувачем изгледа као боље решење у овом тренутку.

А за Бувача је свакако куцнуо час да започне самосталну каријеру и изађе из Клопове сенке. Арсенал би можда био превелики залогај, а можда је Тобџијама баш потребан неко овакав. Неко ко није медијска звезда, али је због генијалности у свом послу од Клопа добио надимак Мозак што довољно говори о квалитету.

Ексклуизва Правде је опет запалила Острва. Прошли пут је из Репубиле Српске прво стигла веста да Јирген Клоп преузима Ливерпул. Видећемо да ли су погодили и новог тренера Арсенала. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар