Istina je! Bomba iz Republike Srpke zapalila Englesku!

Arsenal krenuo po Buvača! Srbin je prvi pik Svena Mislintata da zameni Arsena Vengera!

Fudbal 03.05.2018 | 21:15
Istina je! Bomba iz Republike Srpke zapalila Englesku!
Danas smo dobili prvog Srbina na klupi NBA ligaša, a uskoro bi Srbin mogao da sedne i na klupu jednog od najprestižnijih klubova Evrope u fudbalu. Banjalučka ekskluziva je zapalila Ostrvo i dobila potvrdu od najrelevatnijih izvora poput Skaj sportsa.

Kako je pre dva dana javila Pravda iz Republike Srpske, a danas potvrdio medijski gigant Skaj sports: Arsenal želi Željka Buvača kao naslednika Arsena Vengera!

Pravdina ekskluziva je Engleze naterala da slede trag jer je isti medij iz Republike Srpske prvi objavio i da Buvač sa Klopom preuzima Liverpul pre dve i po godine. Tada su bili u pravu, a izgleda da su i sada...

Skaj sports javlja da je Buvač prvi izbor Arsenalovog šefa skauting službe Svena Mislintata. Reč je o čoveku koji je godinama radio u Borusiji Dortmund i koji je najzaslužniji za transfere poput Kagave,Levandovskog i još nekih pogodaka. Tamo je i upoznao Buvača i vrlo dobro zna kakve su trenerske mogućnosti Srbina iz Omarske. Nudi mu da u Arsenalu započne samostalnu karijeri posle 17 godina rada kao pomoćnik Jirgena Klopa.

Podsetimo da je Buvač bez ikakvih najava napustio Liverpul dva dana pred revanš sa Romom i ostavio fudbalsku javnost u šoku. Mnogi su nagađali šta se desilo i pokušavali da otkriju pravi razlog. Liverpul je samo potvrdio da će Srbin biti odsutan do kraja sezone. Izgleda da je poziv Mislintata glavni razlogBuvačevog odsustva...

Mislintat veruje da bi sa Buvačem bio zaokružen proces potpune zamene Arsena Vengera. Podsetimo,Mislintat je došao zimus, a ubrzo za njim i dugogodišnji Barselonin operativac Raul Sanljehi zadužen za mnoge transfere katalonskog velikana u prošlosti. Ideja da  njih trojica preuzmu sve ingerencije koje je do sada imao Venger. Mislintatovo skautsko oko bi nalazilo dobra i jefitna pojačanja, Sanljehi bi pregovarao oko najtežih stvari, a Buvač bi se bavio trenerskim poslom. Sve to još treba da prihvati generalni direktor Ivan Gazidis i da predloži većinskom valsniku Stenu Krenkeu čiji amin se čeka.

Do sada se Mikel Arteta pominjao kao favorit Ivana Gazidisa, a Luis Enrike kao predlog Raula Sanjlehija. Međutim, Artetin minus je što je tek počeo da radi kao Gvardiolin pomoćnik i nije stekao dovoljno iskustva dok Luis Enrike traži previše novca za sebe i prelazni rok, a uopšte nije garancija da će vratiti Arsenal u vrh.  Zato Mislintatova ideja sa Buvačem izgleda kao bolje rešenje u ovom trenutku.

A za Buvača je svakako kucnuo čas da započne samostalnu karijeru i izađe iz Klopove senke. Arsenal bi možda bio preveliki zalogaj, a možda je Tobdžijama baš potreban neko ovakav. Neko ko nije medijska zvezda, ali je zbog genijalnosti u svom poslu od Klopa dobio nadimak Mozak što dovoljno govori o kvalitetu.

Ekskluizva Pravde je opet zapalila Ostrva. Prošli put je iz Repubile Srpske prvo stigla vesta da Jirgen Klop preuzima Liverpul. Videćemo da li su pogodili i novog trenera Arsenala. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar