Истанбул: Лајовић од сјаја до очаја! Испао и Џумхур!

Српски тенисер Душан Лајовић поражен је у другом колу турнира у Истанбулу од Жеремија Шардија 2-1, по сетовима 6:4, 6:7 (3), 2:6.  Још један Србин мање у Истанбулу! Душан Лајовић после вођства и преокрета остао без пласмана у четвртфинале турнира у Турској.  Крај за Џумхура у осмини финала! Најбољи бх. тенисер поражен од Италијана Томаса Фабијана, 100. тенисера свијета.

Тенис 03.05.2018 | 17:30
Истанбул: Лајовић од сјаја до очаја! Испао и Џумхур!
Лајовић после победе над Џоном Милманом показао осцилације у дуелу против Француза што је Шарди искористио и преокренуо.

Лајовић је добио први сет захваљујући брејковима у петом и седмом гему када је од 2:2 стигао до 5:2. Шарди је одузео један сервис српског играчу, али је Дуци привео сет крају у своју корист.

Уследио је део игре када су играчи разменили по два брејка до 3:2 за Шардија, а онда у наставку Француз ипак долази до изједначења убедљивим тај брејком.

Он је и пре тога имао шансу на 5:4 и сервису Лајовића брејк и сет лопту, али се тада Дуци извукао.

Шарди је практично без изгубљеног поена отишао до 4:0 у трећем делу игре. Лајовић је тада и дефинитивно био потучен и Шарди је искористио трећу меч лопту и отишао даље.

Србија је турнир у Истанбулу почела са три играча, али после два одиграна кола такмичење наставља само један.

После Виктора Троицког и Душан Лајовић завршио је наступ на турниру у Турској у осмини финала.

Српски тенисер је упркос вођству од 1:0 у сетовима, дозволио противнику Жеремију Шардију да направи преокрет и избори пласман у четвртфинале - 4:6, 6:7 (3:7), 6:2.

Лајовић је пропустио велику прилику против 87. играча света, односно пет позиција боље пласираног на АТП листи.

После 6:4 у првом сету, српски тенисер имао је предност 3:1 у наставку, али је упорни Француз стигао до изједначења и тај-брејка који је преломио са три поена у низу (од 4:3 стигао до 7:3). Испоставило се да му је то дало "крила" да направи потпуни преокрет.

У одлучујућем сету Шарди је на старту направио два брејка (4:0), што је било недостижно за Лајовића.

Србија на турниру у Истанбулу сада има само Ласла Ђереа, који је остварио две победе у низуи у четвртфиналу ће играти против Италијана Паола Лоренција.

Крај за Џумхура у осмини финала! Најбољи бх. тенисер поражен од Италијана Томаса Фабијана, 100. тенисера свијета.

Најбоље пласирани бх. тенисер на АТП листи (32. мјесто), Дамир Џумхур, заустављен је у осмини финала АТП турнира у Истанбулу, вриједном 486.145 евра.

Бољи у борби за четвртфинале био је Италијан Томас Фабијано, 100. тенисер свијета, који је у три сета славио 6:2, 0:6, 6:2.

Дамир је само у другом сету пружио квалитетну партију, када ривали није довзолио да освоји нити један гем, али је у првом и трећем потпуно подбацио, па су Фабијану четири брејка била потребна за пласман међу осам најбољих.

Ривал у четвртфиналу биће му Француз Жереми Шарди, који је данас елиминисао српског тенисера Душана Лајовића.

Извор: Б92/мондо.рс/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар