Istanbul: Lajović od sjaja do očaja! Ispao i Džumhur!

Srpski teniser Dušan Lajović poražen je u drugom kolu turnira u Istanbulu od Žeremija Šardija 2-1, po setovima 6:4, 6:7 (3), 2:6.  Još jedan Srbin manje u Istanbulu! Dušan Lajović posle vođstva i preokreta ostao bez plasmana u četvrtfinale turnira u Turskoj.  Kraj za Džumhura u osmini finala! Najbolji bh. teniser poražen od Italijana Tomasa Fabijana, 100. tenisera svijeta.

Tenis 03.05.2018 | 17:30
Istanbul: Lajović od sjaja do očaja! Ispao i Džumhur!
Lajović posle pobede nad Džonom Milmanom pokazao oscilacije u duelu protiv Francuza što je Šardi iskoristio i preokrenuo.

Lajović je dobio prvi set zahvaljujući brejkovima u petom i sedmom gemu kada je od 2:2 stigao do 5:2. Šardi je oduzeo jedan servis srpskog igraču, ali je Duci priveo set kraju u svoju korist.

Usledio je deo igre kada su igrači razmenili po dva brejka do 3:2 za Šardija, a onda u nastavku Francuz ipak dolazi do izjednačenja ubedljivim taj brejkom.

On je i pre toga imao šansu na 5:4 i servisu Lajovića brejk i set loptu, ali se tada Duci izvukao.

Šardi je praktično bez izgubljenog poena otišao do 4:0 u trećem delu igre. Lajović je tada i definitivno bio potučen i Šardi je iskoristio treću meč loptu i otišao dalje.

Srbija je turnir u Istanbulu počela sa tri igrača, ali posle dva odigrana kola takmičenje nastavlja samo jedan.

Posle Viktora Troickog i Dušan Lajović završio je nastup na turniru u Turskoj u osmini finala.

Srpski teniser je uprkos vođstvu od 1:0 u setovima, dozvolio protivniku Žeremiju Šardiju da napravi preokret i izbori plasman u četvrtfinale - 4:6, 6:7 (3:7), 6:2.

Lajović je propustio veliku priliku protiv 87. igrača sveta, odnosno pet pozicija bolje plasiranog na ATP listi.

Posle 6:4 u prvom setu, srpski teniser imao je prednost 3:1 u nastavku, ali je uporni Francuz stigao do izjednačenja i taj-brejka koji je prelomio sa tri poena u nizu (od 4:3 stigao do 7:3). Ispostavilo se da mu je to dalo "krila" da napravi potpuni preokret.

U odlučujućem setu Šardi je na startu napravio dva brejka (4:0), što je bilo nedostižno za Lajovića.

Srbija na turniru u Istanbulu sada ima samo Lasla Đerea, koji je ostvario dve pobede u nizui u četvrtfinalu će igrati protiv Italijana Paola Lorencija.

Kraj za Džumhura u osmini finala! Najbolji bh. teniser poražen od Italijana Tomasa Fabijana, 100. tenisera svijeta.

Najbolje plasirani bh. teniser na ATP listi (32. mjesto), Damir Džumhur, zaustavljen je u osmini finala ATP turnira u Istanbulu, vrijednom 486.145 evra.

Bolji u borbi za četvrtfinale bio je Italijan Tomas Fabijano, 100. teniser svijeta, koji je u tri seta slavio 6:2, 0:6, 6:2.

Damir je samo u drugom setu pružio kvalitetnu partiju, kada rivali nije dovzolio da osvoji niti jedan gem, ali je u prvom i trećem potpuno podbacio, pa su Fabijanu četiri brejka bila potrebna za plasman među osam najboljih.

Rival u četvrtfinalu biće mu Francuz Žeremi Šardi, koji je danas eliminisao srpskog tenisera Dušana Lajovića.

Izvor: B92/mondo.rs/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar