Шешељ одлучан: Идемо у Хртковце

Предсједник Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је данас да ће без обзира и на другу забрану за одржавање скупа те странке у Хртковцима, радикали отићи у то мјесто.

Србија 03.05.2018 | 14:01
Шешељ одлучан: Идемо у Хртковце
"Какав год да буде правни исход, ми у Хртковце идемо. На режиму је да ради своје, на нама као грађанима да радимо своје", рекао је Шешељ новинарима у Скупштини.

Он је казао да је режим очигледно свјестан да нема основа за забрану, али да на овај начин желе да "уморе СРС да се боре за основна права".

"Прво су забранили митинг без озбиљних аргумената, ми смо се жалили Министарству унутрашњих послова, које је забрану потврдило, па смо онда поднели тужбу Управном суду, који је поништио одлуку и вратио на поновно одлучивање", рекао је Шешељ.

Како је рекао, након што су радикали испунили додатне захтјеве, поднијели су поново жалбу и чекају рјешење по тој жалби.

''''Ако све остане на формалној забрани, ми само идемо тамо, нећемо се организовати ни правити колоне, већ ће ићи људи из наше странке који то желе, а ја наравно идем'''', поручио је Шешељ.

Он је навео да ће, уколико митинг не буде одобрен, чланови СРС отићи у Хртковце, ''''сјести на ливаду'''' и пошто неће моћи да се обрате, јер неће бити разгласа, онда ће климати главом грађанима који ће, увјерен је Шешељ, "разумјети шта хоће да им поруче".

'''Тамо је 90 одсто грађана за нас, иако се ове телевизије из Београда труде да покажу да грађани Хртковаца нису радосни што ми долазимо'', навео је Шешељ.

Он је додао да, уколико се дозволи одржавање скупа, радикали ће одржати митинг на којем ће изнијети своје политичке ставове.

Нагласио је да би тај митинг био миран, те да СРС гарантује да неће бити ниједног инцидента и додао да би митинг обезбјеђивала јака редарска служба.

Шешељ је рекао да није предвиђена шетња кроз Хртковце и објаснио да је то зато што свака шетња иде главном улицом, а у том мјесту је та улица, каже, од регионалног значаја и није у реду да се зауставља саобраћај.

''Ми смо заказали потпуно миран митинг, нећемо ангажовати аутобусе и нећемо правити масован митинг. То је простор испред Дома културе гдје стаје максимално хиљаду људи, а ми очекујемо да ће бити присутно неколико стотина'', навео је лидер СРС.

Шешељ је изразио очекивање да се, осим чланова СРС, митингу одазову и мјештани Хртковаца и додао да очекује присуство медија.

Извор: Тањуг

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

кртовац

03.05.2018 12:15

Док се у другим земљама организију митинзи за радницка и друга права код нас митинзи неких "незнамкакоихназвати" ради неког ината а да ни они не знају којег, ал само нека није како нормалан свијет размисља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маки

03.05.2018 12:47

Ста мислите засто је овај цовјек био 13 година у Хагу, јос од доласка Милосевица па до осудјујуцих пресуда Карадзицу, Младицу, официрима, војницима, руковудству Сао Крајине. Он казе да су га тамницили. А уствари је био застицени свједок и цинкарос у свим знацајнијим процесима. Никад ни једног србина у Хагу није посавјетовао а тек помогао са правне стране, а врхунски је правник. То је потврдио и Веселин Сљивснцанин. Тако да је Сесељу боље да сути а ви се запотајте кад прица о србству и патриотизму, Великој Србији. Тамо гдје ју је он бранио срба висе нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

03.05.2018 15:51

Браво Маки...схватице то некад и ови други сто су јос уз њега. Човјек цијели зивот протрачи на туђој грбачи.

Name

Госина

04.05.2018 06:45

Па ви сте стварно дјубрад. Олос. Незнам како да вас зовем. Дали ви знате шта је карактер. Човјек 90-тих шта је говорио говори и данас. Човјек побиједио Хаг. Па стварно г..на једна........ Шљиванчанин човјек бранио мртвога Броза како казе до смрти а после неки српски официр. Фуј.

Name

ре Госина

04.05.2018 11:21

Цовјек побједио Хаг са пресудом од 10 година,који си ти глупан!

Name

Госина

04.05.2018 16:12

Ха ха ха.

Name

Цуј

03.05.2018 13:49

Климаце главом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан МД

03.05.2018 15:52

Оyиђи прво у Загреб и Сарајево тамо си се раније најавио, нека му неко ово пренесе човјек је мозда заборавио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цицко

04.05.2018 02:04

Ја подрзавам Сесеља на залост ста они у хрватској и косову раде србима и сваке године славе у книну са устаским прославама,по косову хапсе па нека мало треба и њихове мало притиснути небили се и они одрекли цорава посла..Не цини другоме сто не зелис да теби цине .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шешељ

06.05.2018 21:17

Је улраву, разјебо је хаске кардинал..