Šešelj odlučan: Idemo u Hrtkovce

Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da će bez obzira i na drugu zabranu za održavanje skupa te stranke u Hrtkovcima, radikali otići u to mjesto.

Srbija 03.05.2018 | 14:01
Šešelj odlučan: Idemo u Hrtkovce
"Kakav god da bude pravni ishod, mi u Hrtkovce idemo. Na režimu je da radi svoje, na nama kao građanima da radimo svoje", rekao je Šešelj novinarima u Skupštini.

On je kazao da je režim očigledno svjestan da nema osnova za zabranu, ali da na ovaj način žele da "umore SRS da se bore za osnovna prava".

"Prvo su zabranili miting bez ozbiljnih argumenata, mi smo se žalili Ministarstvu unutrašnjih poslova, koje je zabranu potvrdilo, pa smo onda podneli tužbu Upravnom sudu, koji je poništio odluku i vratio na ponovno odlučivanje", rekao je Šešelj.

Kako je rekao, nakon što su radikali ispunili dodatne zahtjeve, podnijeli su ponovo žalbu i čekaju rješenje po toj žalbi.

''''Ako sve ostane na formalnoj zabrani, mi samo idemo tamo, nećemo se organizovati ni praviti kolone, već će ići ljudi iz naše stranke koji to žele, a ja naravno idem'''', poručio je Šešelj.

On je naveo da će, ukoliko miting ne bude odobren, članovi SRS otići u Hrtkovce, ''''sjesti na livadu'''' i pošto neće moći da se obrate, jer neće biti razglasa, onda će klimati glavom građanima koji će, uvjeren je Šešelj, "razumjeti šta hoće da im poruče".

'''Tamo je 90 odsto građana za nas, iako se ove televizije iz Beograda trude da pokažu da građani Hrtkovaca nisu radosni što mi dolazimo'', naveo je Šešelj.

On je dodao da, ukoliko se dozvoli održavanje skupa, radikali će održati miting na kojem će iznijeti svoje političke stavove.

Naglasio je da bi taj miting bio miran, te da SRS garantuje da neće biti nijednog incidenta i dodao da bi miting obezbjeđivala jaka redarska služba.

Šešelj je rekao da nije predviđena šetnja kroz Hrtkovce i objasnio da je to zato što svaka šetnja ide glavnom ulicom, a u tom mjestu je ta ulica, kaže, od regionalnog značaja i nije u redu da se zaustavlja saobraćaj.

''Mi smo zakazali potpuno miran miting, nećemo angažovati autobuse i nećemo praviti masovan miting. To je prostor ispred Doma kulture gdje staje maksimalno hiljadu ljudi, a mi očekujemo da će biti prisutno nekoliko stotina'', naveo je lider SRS.

Šešelj je izrazio očekivanje da se, osim članova SRS, mitingu odazovu i mještani Hrtkovaca i dodao da očekuje prisustvo medija.

Izvor: Tanjug

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

krtovac

03.05.2018 12:15

Dok se u drugim zemljama organiziju mitinzi za radnicka i druga prava kod nas mitinzi nekih "neznamkakoihnazvati" radi nekog inata a da ni oni ne znaju kojeg, al samo neka nije kako normalan svijet razmislja.

ODGOVORITE
Name

Maki

03.05.2018 12:47

Sta mislite zasto je ovaj covjek bio 13 godina u Hagu, jos od dolaska Milosevica pa do osudjujucih presuda Karadzicu, Mladicu, oficirima, vojnicima, rukovudstvu Sao Krajine. On kaze da su ga tamnicili. A ustvari je bio zasticeni svjedok i cinkaros u svim znacajnijim procesima. Nikad ni jednog srbina u Hagu nije posavjetovao a tek pomogao sa pravne strane, a vrhunski je pravnik. To je potvrdio i Veselin Sljivsncanin. Tako da je Seselju bolje da suti a vi se zapotajte kad prica o srbstvu i patriotizmu, Velikoj Srbiji. Tamo gdje ju je on branio srba vise nema.

ODGOVORITE
Name

re

03.05.2018 15:51

Bravo Maki...shvatice to nekad i ovi drugi sto su jos uz njega. Čovjek cijeli zivot protrači na tuđoj grbači.

Name

Gosina

04.05.2018 06:45

Pa vi ste stvarno djubrad. Olos. Neznam kako da vas zovem. Dali vi znate šta je karakter. Čovjek 90-tih šta je govorio govori i danas. Čovjek pobijedio Hag. Pa stvarno g..na jedna........ Šljivančanin čovjek branio mrtvoga Broza kako kaze do smrti a posle neki srpski oficir. Fuj.

Name

re Gosina

04.05.2018 11:21

Covjek pobjedio Hag sa presudom od 10 godina,koji si ti glupan!

Name

Gosina

04.05.2018 16:12

Ha ha ha.

Name

Cuj

03.05.2018 13:49

Klimace glavom.

ODGOVORITE
Name

Milan MD

03.05.2018 15:52

Oyiđi prvo u Zagreb i Sarajevo tamo si se ranije najavio, neka mu neko ovo prenese čovjek je mozda zaboravio.

ODGOVORITE
Name

Cicko

04.05.2018 02:04

Ja podrzavam Seselja na zalost sta oni u hrvatskoj i kosovu rade srbima i svake godine slave u kninu sa ustaskim proslavama,po kosovu hapse pa neka malo treba i njihove malo pritisnuti nebili se i oni odrekli corava posla..Ne cini drugome sto ne zelis da tebi cine .....

ODGOVORITE
Name

Šešelj

06.05.2018 21:17

Je ulravu, razjebo je haske kardinal..