Честитка за Дан слободе медија

Предсједник Српске демократске странке и кандидат Савеза за промјене за предсједника Републике Српске Вукота Говедарица упутио је честитку свим медијима и новинарима поводом 3. маја, свјетског Дана слободе медија.

Република Српска 03.05.2018 | 12:09
Честитка за Дан слободе медија
„Медији треба да буду на страни истине и правде, да препознају важне друштвене проблеме и аномалије и да раде на њиховом рјешавању и отклањању. Новинари данас имају тежи задатак него икада, јер пишу о ономе о чему многи не желе да говоре. Увијек траже податак више у жељи да буду ближи истини и то је истинска опасност са којом се новинари у Републици Српској и Босни и Херцеговини свакодневно суочавају“ - казао је Говедарица у честитки.

Предсједник СДС-а је свјестан све чешћих напада на новинаре и због тога се, казао је Говедарица, мора учинити све да они буду заштићени и сигурни. Говедарица сматра да се само тако може заштитити дигнитет новинарске професије.

„Функција друштвеног коректива коју медији у савременом друштву имају прелама се кроз континуирано алармирање јавности сваки пут када је систем угрожен неправилним дјеловањем актера друштвено-политичког система. У свакодневном бдијењу над друштвеним системом медији у свом раду треба да се воде принципима професионалности и етичности“ - рекао је Говедарица.

Он је истакао да извјештавање у јавном интересу треба да буде задатак свих медија, а посебно Радио-телевизије Републике Српске. Политички притисци су стварни и непрестани, пријетње су константне, а резултате новинарске професије мало ко вреднује.

„Новинари морају имати боље услове за рад. Нико не смије да вријеђа, понижава или напада новинаре само зато што постављају питања. Само неугодно новинарско питање је легитимно новинарско питање, а са тиме се многи у Републици Српској и БиХ не мире“ – поручио је Говедарица.

Информативна служба СДС-а

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ту

03.05.2018 10:18

Свака цаст будуци преседнице републике српске..ови из снсд су ко турци постали српском мрски а народ це их у иктобру у смеце послати у историју немогу зато сто су безвезна дјела цинили

ОДГОВОРИТЕ
Name

САМY

03.05.2018 10:41

Е мој предсједниче,каква слобода медија, па ти ни сам не вјерујес да постоји слобода медија. Главне пароле су вам,слобода медија, правда,морал,поштење,а ни сами у то не вјерујете него гледате да се огребете за функцију.

Name

дддд

03.05.2018 11:01

Јос један, овај пут мали, али битан разлог, да је ова власт зрела за промјене. У том смислу, најбитније је да кренемо сви, који нисмо у овим прљавим конбинацијама, подрзавати господина Вукоту Говедарицу, као једино могуце алтернативно рјесење и цовјека који мозе запоцети неопходне промјене, који је малд, искусан, енергицан и прије свега постен. Управо из ових разлога, лоси и корумпирани кадрови су и последњих мјесеци напустали СДС, јер су лицно осјетили да у СДС лицни интереси нису и не могу бити изнад интереса друства. Да је ово овако указује и цињеница да власт нема ниједан аргумент којим би дисквалификовала Вукоту, осим празних прица о сарадњи са онима са којима је власт изгласала Закон о акцизама на нивоу БиХ, са којима је власт дуги низ година по свим питањима сарадјивала у Сарајеву и слицно. Подрска за Вукоту и СДС мора бити сваким даном све јаца и јаца.

Name

Крајина

03.05.2018 11:02

Подрска за Вукоту

Name

Руни

03.05.2018 12:09

Браво вукота подрска до бољег сутра

Name

Јанко

03.05.2018 10:36

С честитим новинарима који право пишу можемо направити праведно друштво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сињ

04.05.2018 06:37

Само напред

ОДГОВОРИТЕ