Čestitka za Dan slobode medija

Predsjednik Srpske demokratske stranke i kandidat Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica uputio je čestitku svim medijima i novinarima povodom 3. maja, svjetskog Dana slobode medija.

Republika Srpska 03.05.2018 | 12:09
Čestitka za Dan slobode medija
„Mediji treba da budu na strani istine i pravde, da prepoznaju važne društvene probleme i anomalije i da rade na njihovom rješavanju i otklanjanju. Novinari danas imaju teži zadatak nego ikada, jer pišu o onome o čemu mnogi ne žele da govore. Uvijek traže podatak više u želji da budu bliži istini i to je istinska opasnost sa kojom se novinari u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini svakodnevno suočavaju“ - kazao je Govedarica u čestitki.

Predsjednik SDS-a je svjestan sve češćih napada na novinare i zbog toga se, kazao je Govedarica, mora učiniti sve da oni budu zaštićeni i sigurni. Govedarica smatra da se samo tako može zaštititi dignitet novinarske profesije.

„Funkcija društvenog korektiva koju mediji u savremenom društvu imaju prelama se kroz kontinuirano alarmiranje javnosti svaki put kada je sistem ugrožen nepravilnim djelovanjem aktera društveno-političkog sistema. U svakodnevnom bdijenju nad društvenim sistemom mediji u svom radu treba da se vode principima profesionalnosti i etičnosti“ - rekao je Govedarica.

On je istakao da izvještavanje u javnom interesu treba da bude zadatak svih medija, a posebno Radio-televizije Republike Srpske. Politički pritisci su stvarni i neprestani, prijetnje su konstantne, a rezultate novinarske profesije malo ko vrednuje.

„Novinari moraju imati bolje uslove za rad. Niko ne smije da vrijeđa, ponižava ili napada novinare samo zato što postavljaju pitanja. Samo neugodno novinarsko pitanje je legitimno novinarsko pitanje, a sa time se mnogi u Republici Srpskoj i BiH ne mire“ – poručio je Govedarica.

Informativna služba SDS-a

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Tu

03.05.2018 10:18

Svaka cast buduci presednice republike srpske..ovi iz snsd su ko turci postali srpskom mrski a narod ce ih u iktobru u smece poslati u istoriju nemogu zato sto su bezvezna djela cinili

ODGOVORITE
Name

SAMY

03.05.2018 10:41

E moj predsjedniče,kakva sloboda medija, pa ti ni sam ne vjerujes da postoji sloboda medija. Glavne parole su vam,sloboda medija, pravda,moral,poštenje,a ni sami u to ne vjerujete nego gledate da se ogrebete za funkciju.

Name

dddd

03.05.2018 11:01

Jos jedan, ovaj put mali, ali bitan razlog, da je ova vlast zrela za promjene. U tom smislu, najbitnije je da krenemo svi, koji nismo u ovim prljavim konbinacijama, podrzavati gospodina Vukotu Govedaricu, kao jedino moguce alternativno rjesenje i covjeka koji moze zapoceti neophodne promjene, koji je mald, iskusan, energican i prije svega posten. Upravo iz ovih razloga, losi i korumpirani kadrovi su i poslednjih mjeseci napustali SDS, jer su licno osjetili da u SDS licni interesi nisu i ne mogu biti iznad interesa drustva. Da je ovo ovako ukazuje i cinjenica da vlast nema nijedan argument kojim bi diskvalifikovala Vukotu, osim praznih prica o saradnji sa onima sa kojima je vlast izglasala Zakon o akcizama na nivou BiH, sa kojima je vlast dugi niz godina po svim pitanjima saradjivala u Sarajevu i slicno. Podrska za Vukotu i SDS mora biti svakim danom sve jaca i jaca.

Name

Krajina

03.05.2018 11:02

Podrska za Vukotu

Name

Runi

03.05.2018 12:09

Bravo vukota podrska do boljeg sutra

Name

Janko

03.05.2018 10:36

S čestitim novinarima koji pravo pišu možemo napraviti pravedno društvo.

ODGOVORITE
Name

Sinj

04.05.2018 06:37

Samo napred

ODGOVORITE