Србија интензивира дипломатску битку

Дипломатску битку за Косово и Метохију Србија ће ускоро интензивирати у Савјету безбједности УН, гдје ће изнијети аргументе који би бар донекле требало да "поклопе" покушаје великих сила да издејствују нова признавања нелегално проглашене независности јужне српске покрајине, пишу данашње "Вечерње новости".

Србија 03.05.2018 | 08:53
Србија интензивира дипломатску битку
Како наводе, ставове Србије на сједници Савјета безбједности УН о КиМ, која је заказана за 14. мај, заступаће шеф дипломатије Ивица Дачић.

Према информацијама листа, у обраћању на Ист Риверу, али и током бројних састанака које ће имати на маргинама у УН, Дачић ће покушати да убиједи представнике оних држава које не признају независност Косова да остану при тим позицијама, али и да лобира код оних који су то учинили да поново преиспитају одлуку.

"Новости" додају да ће Србија појачати дипломатске активности и према земљама које нису признале КиМ.

Како наводи лист, предсједник Кипра боравиће у Србији 10. маја, што ће бити прилика да званичници двију земаља још једном размјене мишљења о косовском питању.

Лист подсјећа да су сви српски министри већ добили инструкције да приликом сваког сусрета са колегама из иностранства посебну пажњу у разговорима посвете проблему КиМ, што се нарочито односи на састанке са званичницима земаља за које се претпоставља да би могле да повуку признање Косова.

На те земље врше се снажни притисци промотера косовске независности да остану при садашњим позицијама, додају "Новости".

Како напомињу, на удару су и утицајне земље, које нису признале КиМ, а посебно пет чланица ЕУ, које то нису учиниле - Шпанија, Румунија, Словачка, Грчка и Кипар.

Извор: Тањуг

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Миле

03.05.2018 07:11

Ради се о веома јаким Земљама које имају ако се не варам право Вета (хехе) о Бозе спрдње од Цовека " нигде везе !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Миле,

03.05.2018 07:55

Када би ти мозда некога заступо ;тада би било тотално срање"хихии

Name

О мајко мила

03.05.2018 10:56

Зато нам и јесте тако што сваког ниподаштавате, ви сте увијек у праву и паметнији од свакога. Министар нема благе везе ви који пишете скривени иза ницк наме, знате која држава је битна а која не. Гадите ми се више паметњаковићи.

Name

опааааааа

03.05.2018 21:01

А, САД И ЗВАНИЧНО, БРИСЕЛ ЗАТВОРИО ВРАТА СРБИЈИ: У буџету ЕУ до 2027. нема Србије, 2025. је била шарена лажа?!

Name

Миле

03.05.2018 10:48

Војводино ста цекас? ЕУ и НАТО те зову !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гиле

03.05.2018 10:49

Ајде куш пљувачи...

ОДГОВОРИТЕ