Srbija intenzivira diplomatsku bitku

Diplomatsku bitku za Kosovo i Metohiju Srbija će uskoro intenzivirati u Savjetu bezbjednosti UN, gdje će iznijeti argumente koji bi bar donekle trebalo da "poklope" pokušaje velikih sila da izdejstvuju nova priznavanja nelegalno proglašene nezavisnosti južne srpske pokrajine, pišu današnje "Večernje novosti".

Srbija 03.05.2018 | 08:53
Srbija intenzivira diplomatsku bitku
Kako navode, stavove Srbije na sjednici Savjeta bezbjednosti UN o KiM, koja je zakazana za 14. maj, zastupaće šef diplomatije Ivica Dačić.

Prema informacijama lista, u obraćanju na Ist Riveru, ali i tokom brojnih sastanaka koje će imati na marginama u UN, Dačić će pokušati da ubijedi predstavnike onih država koje ne priznaju nezavisnost Kosova da ostanu pri tim pozicijama, ali i da lobira kod onih koji su to učinili da ponovo preispitaju odluku.

"Novosti" dodaju da će Srbija pojačati diplomatske aktivnosti i prema zemljama koje nisu priznale KiM.

Kako navodi list, predsjednik Kipra boraviće u Srbiji 10. maja, što će biti prilika da zvaničnici dviju zemalja još jednom razmjene mišljenja o kosovskom pitanju.

List podsjeća da su svi srpski ministri već dobili instrukcije da prilikom svakog susreta sa kolegama iz inostranstva posebnu pažnju u razgovorima posvete problemu KiM, što se naročito odnosi na sastanke sa zvaničnicima zemalja za koje se pretpostavlja da bi mogle da povuku priznanje Kosova.

Na te zemlje vrše se snažni pritisci promotera kosovske nezavisnosti da ostanu pri sadašnjim pozicijama, dodaju "Novosti".

Kako napominju, na udaru su i uticajne zemlje, koje nisu priznale KiM, a posebno pet članica EU, koje to nisu učinile - Španija, Rumunija, Slovačka, Grčka i Kipar.

Izvor: Tanjug

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Mile

03.05.2018 07:11

Radi se o veoma jakim Zemljama koje imaju ako se ne varam pravo Veta (hehe) o Boze sprdnje od Coveka " nigde veze !!

ODGOVORITE
Name

Re Mile,

03.05.2018 07:55

Kada bi ti mozda nekoga zastupo ;tada bi bilo totalno sranje"hihii

Name

O majko mila

03.05.2018 10:56

Zato nam i jeste tako što svakog nipodaštavate, vi ste uvijek u pravu i pametniji od svakoga. Ministar nema blage veze vi koji pišete skriveni iza nick name, znate koja država je bitna a koja ne. Gadite mi se više pametnjakovići.

Name

opaaaaaaa

03.05.2018 21:01

A, SAD I ZVANIČNO, BRISEL ZATVORIO VRATA SRBIJI: U budžetu EU do 2027. nema Srbije, 2025. je bila šarena laža?!

Name

Mile

03.05.2018 10:48

Vojvodino sta cekas? EU i NATO te zovu !!

ODGOVORITE
Name

Gile

03.05.2018 10:49

Ajde kuš pljuvači...

ODGOVORITE