Министар поручио: Избацити стихове!

Задатак са стиховима српске пјевачице Светлане Цеце Ражнатовић који се нашао у радној свесци за пети разред биће избачен, рекао је министар просвјете Србије Младен Шарчевић.

Србија 03.05.2018 | 07:45
Министар поручио: Избацити стихове!
Министар је за "Српски телеграф" рекао да је срамота да стихови шунда и турбо фолка буду у школском уџбенику.

Стихови пјевачице народне музике нашли су се у једном од задатака у којем се уче падежи. Стихови гласе: "А сећаш ли се, лепи громе мој, некада је тло под нама пуцало...".



''Овај задатак биће избачен из радне свеске, а онај ко је направио пропуст биће кажњен. Срамота је да стихови шунда и турбо фолка буду у школском уџбенику. О музици коју ученици слушају ван школе нека брину родитељи, а на часовима ће се учити корисне и важне лекције. Свеску је издао БИГЗ, али они ће то избацити по налогу директора Завода за унапређење образовања и васпитања (ЗУОВ)'', каже Шарчевић.

Он наводи да му је директор ЗУОВ рекао да чланови комисије који су контролисали уџбенике нису препознали ове реченице.

''Они тврде да нису знали да је ово Цецина песма, али онај ко је направио ову глупост биће кажњен. Живимо у друштву у којем се потенцира оваква врста музике коју ја искрено не волим и не подржавам. У сваком случају, овоме у школама није место '', наглашава министар.

Главна и одговорна уредница у издавачкој кући БИГЗ школство, Оливера Ðикановић, каже за "Новости" да је у питању радна свеска за српски језик и да није ријеч о грешци, већ су свјесно изабрани баш ти стихови.

''Аутор је сматрао да је најбоље да деца уче из примера из свакодневног живота, а нигде није наведено име певача'', каже она.

Извор: Телеграф.рс

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Софер

03.05.2018 06:20

Овај овдје рудоња јој и хеликоптер обезбиједи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драганче

03.05.2018 06:29

Напредна Србија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

03.05.2018 08:38

Јадна дрзава у којој су пјеваљке,старлете,и разноразни никоговици постали предмет дивљења...Измедју осталих Цеца,Брена итд...страсноо гдје зивимоо...па велицају их каода су струју измислиле ал буквално...турбо фолк постаде умјетност...па ДОКЛЕ висееее...нисам против музике ал не правите од ових пјеваљки науцнике...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахах

03.05.2018 09:28

Треба и Аркана да ставе у историју хахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дс

03.05.2018 10:49

Аркан, српски јунак и војсководја али кад' би се зај..авали. Цеца српска "мајка" нису српске мајке оне што у рату изгубише по три сина него она што ономад носаше наногницу...

Name

рашо

03.05.2018 10:43

Сад је на реду да на часове сеxуалног васпитања доведу "мацу дискрецију" на практични дио часа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

03.05.2018 10:52

О Цеци нема никакво мишљење, али није само она из естраде у тој књизи. Погледајте пажљивије, видјећете стихове из пјесама YУ групе, Бајаге и Рибље Чорбе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

234

03.05.2018 11:39

СРАМНО, СКИДАЈМО ИКОНЕ И СТАВЉАТИ ЦЕЦУ,ВЕЉКА И АНАСТАСИЈУ. ОНИ СУ СРПСКЕ СВЕТИЊЕ ЈЕР ЈЕ АРКАН МУЖ И ОТАЦ НАЗАРАЂИВАО НОВЦА ПРОДАЈУЋИ КАСЕТЕ ТУЂМАНУ О СРБИМА И ОД ПРОДАЈЕ ОРУЖЈА РХ.ЕВО УЗОРА НАШОЈ ОМЛАДИНИ.НЕ ДА ТРЕБА СМЈЕНИТИ АУТОРЕ ПОМЕНУТИХ КЊИГА ЗА 5.и 6 РАЗРЕД ВЕЦ У ЗАТВОР И ДА НИКАДА ВИШЕ НЕ НЕРАДЕ. СРАМИОТА

Name

М. Н.

03.05.2018 12:27

Колико се разумијем у музику, Цеца није способна да написе ове стихове, него је то написала М. Туцаковиц. Е сад о текстовима Боре Дј., Бајаге и других се мозе распављати. Али ако Боб Дилан мозе бити нобеловац, ста фали њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ре М.Н.

03.05.2018 14:58

На којим ли си ти дрогама да ми је знатиПоредиш Бајагу Бору Цецу са Боб Диланом ????????????о мајко моја зар је ово могуче.