Куп БиХ: Жељезничар ближи трофеју - 2:0 против Крупе!

Фудбалери Жељезничара савладали Крупу 2:0 у првом мечу финала Купа БиХ.

Фудбал 02.05.2018 | 20:55
Куп БиХ: Жељезничар ближи трофеју - 2:0 против Крупе!
Жељезничар је ближи трофеју Купа БиХ послије првих 90 минута финала.

Екипа Адмира Аџема савладала је Крупу резултатом 2:0 на Грбавици и стекла пристојну предност пред реванш за седам дана.

Домаћи фудбалери заслужено су славили у мечу у којем су доминирали и створили већи број шанси, а мало је недостајало да тријумф буде и убједљивији.

ЖЕЉЕЗНИЧАР - КРУПА 2:0 (1:0)

Грешка голмана Јована Кутића  у 36. минуту скупо је коштала екипу Крупе. Гостујући чувар мреже није успио да ухвати лопту послије центаршута Закарића и она је дошла до Зајмовића који са само три метра доводи Жељезничар у вођство!

Коначних 2:0 поставио је Граовац у 65. минуту када је добро скочио и погодио главом за 2:0.

Слободан Старчевић одлучио се да у овом мечу покуша доћи до повољног резултата прије свега брањењем свог гола па је поставио тактику са три штопера и бочним играчима.

Било је то можда и превише дефанзивно опредјељење, јер је Жељезничар од старта кренуо са атацима, док је Крупа стајали предубоко, дозвољавајући противнику да у потпуности контролише игру.

Жељезничар је имао готово 80 одсто посјед лопте, међутим, није успјевао да пробије одбрану Крупе у којој је одлично одиграо капитен Александар Вукотић.

Најбољу прилику да начне мрежу Кутића пропустио је Кајкут, који се у 21. минуту нашао у стопостотној шанси на пет метара од гол-линије, али није успио да упути шут. 

Крупа је нешто касније помјерила задњу линију и ријешила се притиска домаћих, а након неколико полушанси, ипак је Жељезничар повео.

Велику грешку направио је голман Кутић који није ухватио лопту послије центаршута са десне стране и она је дошла до Зајмовића који погађа за 1:0 из непосредне близине.

Судија Петровић пустио је прилично оштру игру у првом полувремену, а цех је платио нападач Крупе Нусмир Фајић који је након једног старта изнесен са терена. Он се додуше вратио на терен, али је на полувремену замијењен.

У другом полувремену није било много прилика, а најопаснији по гол гостију био је Закарић, међутим, одбрана Крупе константно га је усмјеравала на десну страну и слабију десну ногу, па његови центаршутеви нису били довољно квалитетни.

Жељезничар је повећао вођство на 2:0 у 65. минуту, када је Граовац одлично скочио послије центаршута данас врло агилног и доброг Мехремића и послао главом лопту у мрежу.

Само пар минута касније Крупа је могла да смањи на 2:1 и стигне до врло вриједног поготка у гостима, међутим, управо Мехремић је у посљедњем тренутку скренуо шут Дујаковића у корнер и тако спасио чист гол.

У посљедњих 20 минута Крупа је имала неколико добрих продора по десној страни, али није успјела да угрози гол Жељезничара. 

Екипа са Грбавице пријетила је у неколико наврата из контранапада, међутим, није успјела и да дође до трећег поготка који би вјероватно дефинитивно ријешио питање освајача трофаја Купа БиХ.

Слиједи реванш за седам дана у Крупи на Врбасу гдје ће екипа Слободана Старчевића покушати да понови партију из првенства прије неколико дана када је са 2:0 савладала Жељезничар.



Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар