Kup BiH: Željezničar bliži trofeju - 2:0 protiv Krupe!

Fudbaleri Željezničara savladali Krupu 2:0 u prvom meču finala Kupa BiH.

Fudbal 02.05.2018 | 20:55
Kup BiH: Željezničar bliži trofeju - 2:0 protiv Krupe!
Željezničar je bliži trofeju Kupa BiH poslije prvih 90 minuta finala.

Ekipa Admira Adžema savladala je Krupu rezultatom 2:0 na Grbavici i stekla pristojnu prednost pred revanš za sedam dana.

Domaći fudbaleri zasluženo su slavili u meču u kojem su dominirali i stvorili veći broj šansi, a malo je nedostajalo da trijumf bude i ubjedljiviji.

ŽELJEZNIČAR - KRUPA 2:0 (1:0)

Greška golmana Jovana Kutića  u 36. minutu skupo je koštala ekipu Krupe. Gostujući čuvar mreže nije uspio da uhvati loptu poslije centaršuta Zakarića i ona je došla do Zajmovića koji sa samo tri metra dovodi Željezničar u vođstvo!

Konačnih 2:0 postavio je Graovac u 65. minutu kada je dobro skočio i pogodio glavom za 2:0.

Slobodan Starčević odlučio se da u ovom meču pokuša doći do povoljnog rezultata prije svega branjenjem svog gola pa je postavio taktiku sa tri štopera i bočnim igračima.

Bilo je to možda i previše defanzivno opredjeljenje, jer je Željezničar od starta krenuo sa atacima, dok je Krupa stajali preduboko, dozvoljavajući protivniku da u potpunosti kontroliše igru.

Željezničar je imao gotovo 80 odsto posjed lopte, međutim, nije uspjevao da probije odbranu Krupe u kojoj je odlično odigrao kapiten Aleksandar Vukotić.

Najbolju priliku da načne mrežu Kutića propustio je Kajkut, koji se u 21. minutu našao u stopostotnoj šansi na pet metara od gol-linije, ali nije uspio da uputi šut. 

Krupa je nešto kasnije pomjerila zadnju liniju i riješila se pritiska domaćih, a nakon nekoliko polušansi, ipak je Željezničar poveo.

Veliku grešku napravio je golman Kutić koji nije uhvatio loptu poslije centaršuta sa desne strane i ona je došla do Zajmovića koji pogađa za 1:0 iz neposredne blizine.

Sudija Petrović pustio je prilično oštru igru u prvom poluvremenu, a ceh je platio napadač Krupe Nusmir Fajić koji je nakon jednog starta iznesen sa terena. On se doduše vratio na teren, ali je na poluvremenu zamijenjen.

U drugom poluvremenu nije bilo mnogo prilika, a najopasniji po gol gostiju bio je Zakarić, međutim, odbrana Krupe konstantno ga je usmjeravala na desnu stranu i slabiju desnu nogu, pa njegovi centaršutevi nisu bili dovoljno kvalitetni.

Željezničar je povećao vođstvo na 2:0 u 65. minutu, kada je Graovac odlično skočio poslije centaršuta danas vrlo agilnog i dobrog Mehremića i poslao glavom loptu u mrežu.

Samo par minuta kasnije Krupa je mogla da smanji na 2:1 i stigne do vrlo vrijednog pogotka u gostima, međutim, upravo Mehremić je u posljednjem trenutku skrenuo šut Dujakovića u korner i tako spasio čist gol.

U posljednjih 20 minuta Krupa je imala nekoliko dobrih prodora po desnoj strani, ali nije uspjela da ugrozi gol Željezničara. 

Ekipa sa Grbavice prijetila je u nekoliko navrata iz kontranapada, međutim, nije uspjela i da dođe do trećeg pogotka koji bi vjerovatno definitivno riješio pitanje osvajača trofaja Kupa BiH.

Slijedi revanš za sedam dana u Krupi na Vrbasu gdje će ekipa Slobodana Starčevića pokušati da ponovi partiju iz prvenstva prije nekoliko dana kada je sa 2:0 savladala Željezničar.



Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar