2016, 2017, 2018: "Није нормално, али то је Реал!"

"Краљевски клуб" поново је тамо где је навикао да завршава сезону. У финалу Лиге шампиона.

Фудбал 02.05.2018 | 21:15
2016, 2017, 2018: "Није нормално, али то је Реал!"
Реал Мадрид и ове сезоне је потврдио да је Лига шампиона његово такмичење.

"Краљевски клуб", освајач рекордних 12 титула првака Европе наступиће чак 16. пут у утакмици за најзначајнији, "ушати" пехар.

Помало невероватно звучи податак да су Мадриђани изгубили само три пута у 15 мечева за титулу, али је тачан. Исто тако, тачно је и то да ће "краљевићи" ове сезоне заиграти у свом трећем узастопном финалу.

После Милана 2016. и Кардифа 2017, екипа Зинедина Зидана наступиће 26. маја на Олимпијском стадиону у Кијеву са "базом" играча који су драматично победили и пре четири године, у финалу 2014. у Португалу.

Из те "лисабонске" генерације и даље су у екипи Рафаел Варан, Серхио Рамос, Кристијано, Карим Бензема, Герет Бејл, Дани Карвахал, Лука Модрић (сви стартери 2014), као и Марсело и Иско.

Реал, дакле, није много "тумбао" екипу која побеђује и која очигледно одлично зна како се осваја најпрестижнији клупски трофеј. Чак је и Зидан на стадиону Бенфике 2014. био асистент Карлу Анћелотију, а затим је преузео његово место и још није изгубио европски двомеч као тренер!

Све наведено чини Француза веома поносним, али и свесним да је овакав резултат изузетно тешко направити.

"Још ништа нисмо освојили, у финалу смо и то је све. Није нормално три пута заредом играти финале Лиге шампиона, али када смо ту, покушаћемо да победимо. Овај клуб има велику историју, а ми пишемо још страница. Реал никад не одустаје", рекао је Зизу шпанским медијима.

Зизуов тим је на путу ка пласману у финале прошао двомече против шампиона Француске (ПСЖ), Италије (Јувентус) и Немачке (Бајерн). У све три утакмице је боље играо у гостима, што ће бити још један разлог навијачима да верују у тријумф и у Украјини, против бољег из двомеча Ливерпул - Рома, који ће бити завршен ове среде, у Риму.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар