2016, 2017, 2018: "Nije normalno, ali to je Real!"

"Kraljevski klub" ponovo je tamo gde je navikao da završava sezonu. U finalu Lige šampiona.

Fudbal 02.05.2018 | 21:15
2016, 2017, 2018: "Nije normalno, ali to je Real!"
Real Madrid i ove sezone je potvrdio da je Liga šampiona njegovo takmičenje.

"Kraljevski klub", osvajač rekordnih 12 titula prvaka Evrope nastupiće čak 16. put u utakmici za najznačajniji, "ušati" pehar.

Pomalo neverovatno zvuči podatak da su Madriđani izgubili samo tri puta u 15 mečeva za titulu, ali je tačan. Isto tako, tačno je i to da će "kraljevići" ove sezone zaigrati u svom trećem uzastopnom finalu.

Posle Milana 2016. i Kardifa 2017, ekipa Zinedina Zidana nastupiće 26. maja na Olimpijskom stadionu u Kijevu sa "bazom" igrača koji su dramatično pobedili i pre četiri godine, u finalu 2014. u Portugalu.

Iz te "lisabonske" generacije i dalje su u ekipi Rafael Varan, Serhio Ramos, Kristijano, Karim Benzema, Geret Bejl, Dani Karvahal, Luka Modrić (svi starteri 2014), kao i Marselo i Isko.

Real, dakle, nije mnogo "tumbao" ekipu koja pobeđuje i koja očigledno odlično zna kako se osvaja najprestižniji klupski trofej. Čak je i Zidan na stadionu Benfike 2014. bio asistent Karlu Anćelotiju, a zatim je preuzeo njegovo mesto i još nije izgubio evropski dvomeč kao trener!

Sve navedeno čini Francuza veoma ponosnim, ali i svesnim da je ovakav rezultat izuzetno teško napraviti.

"Još ništa nismo osvojili, u finalu smo i to je sve. Nije normalno tri puta zaredom igrati finale Lige šampiona, ali kada smo tu, pokušaćemo da pobedimo. Ovaj klub ima veliku istoriju, a mi pišemo još stranica. Real nikad ne odustaje", rekao je Zizu španskim medijima.

Zizuov tim je na putu ka plasmanu u finale prošao dvomeče protiv šampiona Francuske (PSŽ), Italije (Juventus) i Nemačke (Bajern). U sve tri utakmice je bolje igrao u gostima, što će biti još jedan razlog navijačima da veruju u trijumf i u Ukrajini, protiv boljeg iz dvomeča Liverpul - Roma, koji će biti završen ove srede, u Rimu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar