Калатес се враћа у НБА?

Кошаркаш Панатинаикоса Ника Калатес планира да се следеће сезоне врати у најјачу лигу света, преноси ЕСПН.  Последице сјајне сезоне у Евролиги: Ник Калатес се враћа у НБА.  Већ је унајмљен агент.

Кошарка 04.05.2018 | 21:30
Калатес се враћа у НБА?
Калатес има невероватну сезону иза себе и главни је кандидат за МВП, а његов ПАО није успео да се пласира на фајнал-фор.

Грчки плејмејкер се већ једанпут, додуше безуспешно, опробао у НБА лиги, а у Америци је похађао и средњу школу и колеџ.

Он је управо из Панатинаикоса 2013. отишао у Мемфис, где је провео две године, после чега је решио да се врати у Европу и потпише опет за ПАО, за који и даље наступа.

'Ницк тхе Qуицк' ове сезоне просечно бележи 14.5 поена, 3.8 скокова, осам асистенција и 1.7 украдених лопти у Евролиги.

Калатес, који има двојно грчко-америчко држављанство, мораће да одслужи још 13 утакмица суспензије у НБА, коју је зарадио 2014. због кршења анти допинг полисе НБА.

Дошло је време да се Ник Калатес врати у НБА лигу. Амерички плејмејкер грчког порекла имао је импресивну сезону у редовима Панатинаикоса. Просечно је бележио 14,5 поена и 8 асистенција и буквално носио Зелене до четвртфинала еминентног клупског такмичења.

Према писању грчких медија Калатес је унајио НБА агента и дао му задатак да му пронађе клуб у најјачој лиги на свету. Очигледно искусни плејмејкер жели да поправи утисак преко Баре.

Он је од 2013.године два сезоне бранио боје Гризлија, али је имаоц скроман учинак од 2,7 асистенција и 1,9 скокова. Сада би у НБА отишао као готов играч и пун самопоуздања, пошто је имао одличну сезону.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар