Kalates se vraća u NBA?

Košarkaš Panatinaikosa Nika Kalates planira da se sledeće sezone vrati u najjaču ligu sveta, prenosi ESPN.  Posledice sjajne sezone u Evroligi: Nik Kalates se vraća u NBA.  Već je unajmljen agent.

Košarka 04.05.2018 | 21:30
Kalates se vraća u NBA?
Kalates ima neverovatnu sezonu iza sebe i glavni je kandidat za MVP, a njegov PAO nije uspeo da se plasira na fajnal-for.

Grčki plejmejker se već jedanput, doduše bezuspešno, oprobao u NBA ligi, a u Americi je pohađao i srednju školu i koledž.

On je upravo iz Panatinaikosa 2013. otišao u Memfis, gde je proveo dve godine, posle čega je rešio da se vrati u Evropu i potpiše opet za PAO, za koji i dalje nastupa.

'Nick the Quick' ove sezone prosečno beleži 14.5 poena, 3.8 skokova, osam asistencija i 1.7 ukradenih lopti u Evroligi.

Kalates, koji ima dvojno grčko-američko državljanstvo, moraće da odsluži još 13 utakmica suspenzije u NBA, koju je zaradio 2014. zbog kršenja anti doping polise NBA.

Došlo je vreme da se Nik Kalates vrati u NBA ligu. Američki plejmejker grčkog porekla imao je impresivnu sezonu u redovima Panatinaikosa. Prosečno je beležio 14,5 poena i 8 asistencija i bukvalno nosio Zelene do četvrtfinala eminentnog klupskog takmičenja.

Prema pisanju grčkih medija Kalates je unajio NBA agenta i dao mu zadatak da mu pronađe klub u najjačoj ligi na svetu. Očigledno iskusni plejmejker želi da popravi utisak preko Bare.

On je od 2013.godine dva sezone branio boje Grizlija, ali je imaoc skroman učinak od 2,7 asistencija i 1,9 skokova. Sada bi u NBA otišao kao gotov igrač i pun samopouzdanja, pošto je imao odličnu sezonu.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar