Мурињов играч године: Мектоминеј прије Немање Матића!

Португалац каже да би било непоштено да је млади Шкот отишао кући празних шака.

Фудбал 05.05.2018 | 10:00
Мурињов играч године: Мектоминеј прије Немање Матића!
Навијачи Манчестер Јунајтеда су рекли своје, по њима је голман Давид де Хеа најбољи фудбалер сезоне на измаку, а када је чувар мреже најбољи онда је јасно да се она не може окарактерисати као претерано успешна. Клубу са Олд Трафорда остала је шанса само да освоји ФА куп од важнијих трофеја ове сезоне, а финале га очекује 19. маја на Вемблију против Челсија.

Жозе Мурињо другачије види ситуацију у односу на навијаче. Португалац се на синоћној церемонији доделе награда понашао у складу са надимком (Посебни) па је младог везисту Скота Мектоминеја прогласио за свог фудбалера године, испред нашег Немање Матића.

"Мислим да је сан сваког дечака који долази у овај клуб да заигра за први тим. Када се тај сан оствари, следећи циљ је да играте велике утакмице у Лиги шампиона и дебитујете у репрезентацији. Овај момак дао је све од себе у протеклих пет-шест месеци да испуни те снове и зато фудбалер године у Манчестер Јунајтеду мора да буде Скот Мектоминеј", рекао је Мурињо.

Потом је у интервјуу за клупску телевизију Португалац појаснио зашто је изабрао Мектоминеја пре Немање Матића.

"Искрено сам се двоумио између Скота и Немање. Матић ми је прошле године рекао 'желим да играм за тебе, желим да играм за Манчестер Јуњатед и то ћу учинити'. Тако је и било, испунио је обећање и целе сезоне био најконстантнији. Играо је, мислим, сваку утакмицу. Био сам за њега, али сам после схватио да ће две награде отићи младим фудбалерима, а да Скот неће добити ниједну. То би било непоштено јер је сезону започео у академији, а касније играо велике утакмице у Лиги шампиона и дербије у Премијер лиги. Постао је важан играч првог тима. Зато сам мислио да овај клинац не сме да оде кући без награде, па сам га наградио", објаснио је Мурињо.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар