Murinjov igrač godine: Mektominej prije Nemanje Matića!

Portugalac kaže da bi bilo nepošteno da je mladi Škot otišao kući praznih šaka.

Fudbal 05.05.2018 | 10:00
Murinjov igrač godine: Mektominej prije Nemanje Matića!
Navijači Mančester Junajteda su rekli svoje, po njima je golman David de Hea najbolji fudbaler sezone na izmaku, a kada je čuvar mreže najbolji onda je jasno da se ona ne može okarakterisati kao preterano uspešna. Klubu sa Old Traforda ostala je šansa samo da osvoji FA kup od važnijih trofeja ove sezone, a finale ga očekuje 19. maja na Vembliju protiv Čelsija.

Žoze Murinjo drugačije vidi situaciju u odnosu na navijače. Portugalac se na sinoćnoj ceremoniji dodele nagrada ponašao u skladu sa nadimkom (Posebni) pa je mladog vezistu Skota Mektomineja proglasio za svog fudbalera godine, ispred našeg Nemanje Matića.

"Mislim da je san svakog dečaka koji dolazi u ovaj klub da zaigra za prvi tim. Kada se taj san ostvari, sledeći cilj je da igrate velike utakmice u Ligi šampiona i debitujete u reprezentaciji. Ovaj momak dao je sve od sebe u proteklih pet-šest meseci da ispuni te snove i zato fudbaler godine u Mančester Junajtedu mora da bude Skot Mektominej", rekao je Murinjo.

Potom je u intervjuu za klupsku televiziju Portugalac pojasnio zašto je izabrao Mektomineja pre Nemanje Matića.

"Iskreno sam se dvoumio između Skota i Nemanje. Matić mi je prošle godine rekao 'želim da igram za tebe, želim da igram za Mančester Junjated i to ću učiniti'. Tako je i bilo, ispunio je obećanje i cele sezone bio najkonstantniji. Igrao je, mislim, svaku utakmicu. Bio sam za njega, ali sam posle shvatio da će dve nagrade otići mladim fudbalerima, a da Skot neće dobiti nijednu. To bi bilo nepošteno jer je sezonu započeo u akademiji, a kasnije igrao velike utakmice u Ligi šampiona i derbije u Premijer ligi. Postao je važan igrač prvog tima. Zato sam mislio da ovaj klinac ne sme da ode kući bez nagrade, pa sam ga nagradio", objasnio je Murinjo.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar