Најскупљи нападач у Звездиној историји?!

Стојиљковић са седам цифара? Одлука до краја недеље, Партизан и даље у игри. . .

Фудбал 05.05.2018 | 09:00
Најскупљи нападач у Звездиној историји?!
Сезона још није готова, али после првомајских празника Црвена звезда би могла да направи прве озбиљне кораке када је у питању летњи прелазни рок! Пред вратима Маракане је Дејан Мелег, а ускоро би могло да буде познато хоће ли некадашњи центарфор Чукаричког Никола Стојиљковић представљати капитално појачање у офанзиви за напад на групну фазу неког од европских такмичења.

Члан Браге, који је претходних годину дана провео на позајмици у Кајзерију, профилисао се као најтраженија роба на српској фудбалској пијаци. Одавно га спортски сектор Партизана види као озбиљно појачање, а у трку се укључила и Црвена звезде. И не само да се укључила.

Према појединим информацијама одговорни из Љутице Богдана спремни су да Николу Стојиљковића учине најскупљим нападачем у историји Црвене звезде. Прошлог лета Звезда је платила Тулузу 750.000 евра за Александра Пешића (срушен рекорд Дарка Ковачевић), а сада би могла да пробију ту границу. Тачније, спремни су да плате милонско обештећење Браги како би довели момка рођеног 1992. године који је за А селекцију Србије одиграо четири утакмице.

Расплет би ускоро могао да буде познат. Није тајна да тренер Црвене звезде Владан Милојевић веома цени квалитете рођеног Нишлије и да су имали више него успешну сарадњу у Чукаричком. Управо под палицом Владан Милојевића, Никола Стојиљковић је напредовао и изборио се за трансфер у Брагу (700.000 евра).

Управо је Владан Милојевић највећи адут Црвене звезде у борби за Николу Стојиљковића. Наравно, потребно је да се сложе и остали одговорни са Маракане, пошто милионски трансфер Стојиљковића представља велики ризик. Или још да будемо прецизнији: потребан је консезус у размишљању да је Никола Стојиљковић баш тај.

Имао је Никола Стојиљковић светлих тренутака у португалском клубу, али од прошле зиме интензивно се прича о његовом повратку у српски фудбал. Кандидатуру је истакао Партизан, а црно-бели су и даље кандидати.

Рођени Нишлија се није прославио на позајмици у Кајзерију (1 гол), али руководство Браге, са којом има уговором до 2020.године, је уверено да може добро да заради на продаји српског нападача. Почетна цена је износила 2.500.000 евра, али места за преговоре и даље има.

Чињеница је да би Црвена звезда (као и Партизан) морала да издвоји милионску своту.

Поред Стојиљковића српски шампион је заинтересован и за Немању Николића из Спартака. Међутим, његово довођење зависи од потенцијалне продаје Александра Пешића.

Како било, до краја седмице би требало да буде познато хоће ли Никола Стојиљковић задужити црвено или црно-бели дрес.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар