Najskuplji napadač u Zvezdinoj istoriji?!

Stojiljković sa sedam cifara? Odluka do kraja nedelje, Partizan i dalje u igri. . .

Fudbal 05.05.2018 | 09:00
Najskuplji napadač u Zvezdinoj istoriji?!
Sezona još nije gotova, ali posle prvomajskih praznika Crvena zvezda bi mogla da napravi prve ozbiljne korake kada je u pitanju letnji prelazni rok! Pred vratima Marakane je Dejan Meleg, a uskoro bi moglo da bude poznato hoće li nekadašnji centarfor Čukaričkog Nikola Stojiljković predstavljati kapitalno pojačanje u ofanzivi za napad na grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja.

Član Brage, koji je prethodnih godinu dana proveo na pozajmici u Kajzeriju, profilisao se kao najtraženija roba na srpskoj fudbalskoj pijaci. Odavno ga sportski sektor Partizana vidi kao ozbiljno pojačanje, a u trku se uključila i Crvena zvezde. I ne samo da se uključila.

Prema pojedinim informacijama odgovorni iz Ljutice Bogdana spremni su da Nikolu Stojiljkovića učine najskupljim napadačem u istoriji Crvene zvezde. Prošlog leta Zvezda je platila Tuluzu 750.000 evra za Aleksandra Pešića (srušen rekord Darka Kovačević), a sada bi mogla da probiju tu granicu. Tačnije, spremni su da plate milonsko obeštećenje Bragi kako bi doveli momka rođenog 1992. godine koji je za A selekciju Srbije odigrao četiri utakmice.

Rasplet bi uskoro mogao da bude poznat. Nije tajna da trener Crvene zvezde Vladan Milojević veoma ceni kvalitete rođenog Nišlije i da su imali više nego uspešnu saradnju u Čukaričkom. Upravo pod palicom Vladan Milojevića, Nikola Stojiljković je napredovao i izborio se za transfer u Bragu (700.000 evra).

Upravo je Vladan Milojević najveći adut Crvene zvezde u borbi za Nikolu Stojiljkovića. Naravno, potrebno je da se slože i ostali odgovorni sa Marakane, pošto milionski transfer Stojiljkovića predstavlja veliki rizik. Ili još da budemo precizniji: potreban je konsezus u razmišljanju da je Nikola Stojiljković baš taj.

Imao je Nikola Stojiljković svetlih trenutaka u portugalskom klubu, ali od prošle zime intenzivno se priča o njegovom povratku u srpski fudbal. Kandidaturu je istakao Partizan, a crno-beli su i dalje kandidati.

Rođeni Nišlija se nije proslavio na pozajmici u Kajzeriju (1 gol), ali rukovodstvo Brage, sa kojom ima ugovorom do 2020.godine, je uvereno da može dobro da zaradi na prodaji srpskog napadača. Početna cena je iznosila 2.500.000 evra, ali mesta za pregovore i dalje ima.

Činjenica je da bi Crvena zvezda (kao i Partizan) morala da izdvoji milionsku svotu.

Pored Stojiljkovića srpski šampion je zainteresovan i za Nemanju Nikolića iz Spartaka. Međutim, njegovo dovođenje zavisi od potencijalne prodaje Aleksandra Pešića.

Kako bilo, do kraja sedmice bi trebalo da bude poznato hoće li Nikola Stojiljković zadužiti crveno ili crno-beli dres.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar