Докази: Зашто Чакир тако често суди Реалу?!

Фотографије, снимци, Марселово признање, пацови и лопови! А на све то господске изјаве Јупа Хајнкеса и Томаса Милера.

Фудбал 02.05.2018 | 19:15
Докази: Зашто Чакир тако често суди Реалу?!
Ако је оно против Јувентуса био пенал за Реал - а јесте, штагод ко причао - онда је и ово од синоћ морао да буде једанаестерац за Бајерн. Толико очигледан да ни у Мадриду не поручи како их је турски судијаЏунејт Чакир погурао ка пласману у финале Лиге шампиона.

Леви бек актуелног европског првака, Марсело је признао да је после центаршута Џошуе Кимиха у завршници првог полувременам, при резултату 1:1, скривио једанаестерац.

„Лопта ме је погодила у руку. Ако бих рекао да није, испао бих лажов. Нема шта, Био је пенал“, рекао је леви бек Краљевског клуба.

Најчудније од свега је да ситуацију нису видели ни главни арбитар Чакир, ни његови сарадници, иако су били одлично позиционирани. Обојица су стајала у линији. Под углом од 90 степени морали су да виде шта се десило. Пошто нису, изазвали су бес у Минхену.

„Пацови“, гласила је порука Артура Видала, који из дна душе мрзи Реал, па је после меча у коме није играо због повреде ту реч написао преко фотографије фудбалера мадридског тима како славе одлазак у Кијев.

Иста реч, у јужноамеричком жаргону, може да значи и „лопови“, па је јасно да се Чилеанац тешко мири за другом узастопном елиминацијом Бајерна из Лиге шампиона, тим пре што је пре годину дана управо он искључен на стадиону „Сантјаго Бернабеу“.

И Џером Боатенг, који се повредио током првог сусрета, није крио разочарање.

„Ово није пенал? Ма, дајте...“, написао је немачки репрезентативац на Твитеру, понидувши као доказ фотографију на којој се јасно види да Марсело игра руком.

Најутицајнији немачки дневник Билд пита се због чега се у Лиги шампиона не користи ВАР, од ове сезоне уведен у Бундеслигу, јер би у том случају Бајерн сигурно добио једанаестерац. Можда и два (мисли се на старт Серхија Рамоса над Робертом Левандовским у првом делу). Истовремено, тек сад на значају добија изјава Карла Хајнца Руменигеа, непосредно уочи почетка реванша, кад су га новинари питали каквом се суђењу нада.

„Чудно је колико се често укрштају путеви Реал и судији Џунејту Чакиру. Турчин је направио изузетну каријеру, али је од 38 утакмица које је свирао у Лиги
шампиона чак 11 пута делио правду Мадриђанима“,изразио је генерални директор баварског гиганта сумњу да је турски судија специјалац УЕФА и да је наклоњен Шпанцима.



За разлику од ових запаљивих изјава, шеф стручног штаба Јуп Хајнкес је смиренији и не дозвољава да падне под утицај интрига.

„После одгледаног снимка могу да кажем да је пенал постојао, али нећу да кукам због тога. Дозволи смо Реалу превише прилика да бисмо могли да се 'вадимо' на судије. Све што могу да кажем јесте да Мариђани могу да захвале Кејлору Навасу што их је одвео у финале“, приметио је искусни стручњак да су његови нападачи заказали у реализацији.

А како би требало да се понаша велики клуб попут Бајерна, да не кука, макар био и покраден, најбоље је показао ко други до - капитен.

„Играли смо далеко боље него у првом мечу. Судија је одрадио добар посао. Нисмо изгубили због његових одлука. Напротив, Кејлор Навас је био сјајајн, спасао је Реал неколико пута“, уверава ТомасМилер.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар